Lien & het schoolbestuur

Het blijkt maar weer eens dat communicatie het allerbelangrijkste en tevens voor een aantal mensen het allermoeilijkste is wat er bestaat. Vorig jaar moesten we een school gaan kiezen voor Dochter. We hebben destijds gekozen voor de school die de meeste openheid van zaken gaf. Voor de school die van een opendag een klein feestje wist te maken en voor de school waar de direkteur de moeite nam om de mensen te ontvangen en voor te lichten. En vergis je niet, er is op schoolgebied aanzienlijk wat veranderd ten opzichte van de jaren ’70 en ’80. De leermethodes zijn natuurlijk verder ontwikkeld en daar zijn we allemaal uitgebreid over ingelicht. Positief dus. Totdat Senna daadwerkelijk naar school moest. Ik hoorde maar niks en ging eens zelf bellen. Vergéten! Ze waren Senna vergeten….maar goed dat ik zelf contact opnam, kreeg ik te horen. Afijn…..Senna 2 proefochtenden meegedaan en daarna begon school dan toch echt voor haar. Ze heeft het prima naar haar zin……wat dat betreft is er niks aan de hand. Het is alleen de communicatie. Die is naar de ouders toe zo slecht. En nu vraag ik me dus af of dat op alle scholen zo is. Of hebben we toch een verkeerde keuze gemaakt? Via een simpel nieuwsbriefje moesten we vorige week lezen dat 2 juffen moeten vertrekken i.v.m. bezuiningen. 2 kleuterjuffen. 2 héle leuke kleuterjuffen…..jong, dynamisch en vol met nieuwe ideëen. De 2 kleuterklassen worden samengevoegd tot 1 klas. Wat vervolgens betekent dat er na de vakantie wordt gestart met een groep van 30 leerlingen. En daar moet de instroom van het hele jaar dan nog bij. Onacceptabel vinden de meeste ouders. En ook ik. Er is vorige week meteen gereageerd met een brandbrief namens alle ouders. Resultaat? Een ouderavond morgen, zodat we uitleg krijgen over het hoe en waarom. Is dat nou zo moeilijk? Kan dat nou niet gewoon meteen georganiseerd worden, in plaats van zo’n lullig briefje? Dat is nog hetgene wat ik ze het meest kwalijk neem. COMMUNICEER nou es gewoon op een normale manier met de ouders….het gaat notabene wel om ónze kinderen! Es kijken wat ze morgen allemaal te vertellen hebben…..stelletje ambtenaren! (sorry voor de goeies, want die zullen er ongetwijfeld ook zijn)

4 replies on “Lien & het schoolbestuur”

Nou Marianne, dat is dus nog beroerder dan bij ons! De ouders van de kleutergroepen die de bewuste brandbrief hebben opgesteld, zijn overstelpt met boze reacties van directeur en mensen uit de ouderraad! Onbegrijpelijk! Die lui uit de ouderraad hebben geen één van allen nog kleuters op school….dus hebben ze makkelijk praten. Het gaat druk worden vanavond op school! Ze doen gewoon net of wij een stelletje domme kippen zijn…..nou, wacht maar af! toktoktok… 😉

Nieuwsbrieven krijgen wij ook via school, als Robin ze tenminste niet vergeet!! Maar het nieuws dat alle onderwijsassistente’s eruit moeten vanwege bezuinigingen heb ik echter via de straat moeten vernemen, en ook bij ons worden de klassen weer groter, terug bij af ….
En een groot aantal kinderen zal daar niet onder lijden, maar er is ook een grote groep kinderen die wel die extra aandacht wel nodig heeft, en die verdienen dit niet.

Balen zeg, maar ik ben toch enigszins opgelucht dat het dus niet alleen hier is. Waarschijnlijk zal het op iedere school wel iets zijn. Denken ze nou werkelijk dat wij zo’n domme ganzen zijn? Ja, we zijn werkende ouders. Ja, we zijn druk. Nee, ik breng en haal niet altijd zelf onze dochter op. Reden te meer om voor een goede communicatie te zorgen, zou ik zo zeggen! Ik heb al bij het ministerie van onderwijs opgevraagd hoeveel kindjes er maximaal in een kleuterklas mogen….ben benieuwd naar het antwoord.

Iris zit sinds maart op school en ik moet zeggen dat ik me ook steeds vaker afvraag of dit de goede keus was qua school want communiceren kunnen ze inderdaad niet!!

Comments are closed.