Lien’s belastingaangifte

Wat een drama……..ieder jaar weer………die belastingdienst!!!!!
Nou ja, belastingdienst……het probleem ligt eerder bij onszelf hoor! Ieder jaar weer wachten we tot het laatste moment met het invullen van de aangifte. Natuurlijk zijn het ieder jaar weer dezelfde partijen die hun jaarafrekening heel laat opsturen (bijv. Marcel’s werk!), maar ook wijzelf zijn er gewoon erg slecht in. Je zou bijna niet geloven dat ik een administratieve job heb als je ziet hoe onprofessioneel ik het thuis voor mekaar heb………
Maar…….na wat speurwerk (van Marcel dit keer) hebben we alles compleet en kunnen we de boel door een deskundige laten invullen.
Er komt alleen dit jaar nog es een extra aangifte bij!!!! De kindertoeslag……mensen zonder kinderen zullen denken “waar heb je het in godsnaam over?” en ze hebben nog gelijk ook. Sinds 1 januari 2005 is alles m.b.t. de kinderopvang veranderd, met het gevolg dat de hele administratie bij de ouders zelf terecht is gekomen (en laat ik daar nou thuis net niet zo handig in zijn ;-)). Deze aangifte moeten we nu dus ook nog voor 1 april regelen…………weer de nodige andere paperassen bij elkaar sorteren en even snel invullen! Maar daar zit ik nu al weer weken tegenaan te hikken. Heb er gewoon geen zin………..
En het stomme is……….er is echt heel veel geld mee gemoeid!!! Het is dus werkelijk niet te geloven dat we daar zo slordig mee omgaan. Ieder jaar neemt Lien zich dan ook voor om het het volgende jaar anders aan te pakken, maar nee hoor……als het dan weer maart is dan denk ik “fuck, we moeten de aangifte nog regelen!”. Je zou echt niet denken dat ik zo goed met cijfertjes ben……..zucht!
MAAR………ECHT………VOLGEND JAAR GA IK HET HELEMAAL ANDERS DOEN! (laat ik gewoon alles door Marcel doen, ben ik gewoon overal vanaf ;-)) GOED PLAN!

5 replies on “Lien’s belastingaangifte”

Lotte vraagt zich alleen af hoe dat dan met “mannelijke schoonheid” werkt? Die vallen dan zeer laag uit…..of wordt dat dan gecompenseerd met de “vrouwelijke schoonheid” tax?

Lotte stelde voor, belasting te heffen op vrouwelijke schoonheid en iedere vrouw haar eigen aanslag te laten bepalen. De belasting zou met opgewektheid worden betaald.

Man tegen inspecteur van belastingen : “Zou u a.u.b. willen voortmaken? Mijn kalmeermiddel is bijna uitgewerkt.”

Comments are closed.