Lien Burgertrut

Hoe burgerlijk kun je worden???
Jaren terug dacht ik altijd, “als ik maar nooit met zo’n ding op het dak op vakantie hoef……of erger nog met een aanhanger achter de auto…….of nog erger……met een sleurhut!” En nu…..inmiddels mama van 2 kindjes…..huisje, boompje & bijna beestje verder, denk ik daar toch iets anders over. Niet dat ik mezelf als een ‘doorsnee-moeder’ zie hoor…..waarmee ik ook niet wil zeggen dat daar iets mis mee is…..het is maar net waar je voor kiest. Nu vindt Lien het alleen héél belangrijk dat er genoeg mee kan op vakantie! En waar dat dan ingepropt moet worden, zal me echt een worst wezen. Bovendien is dan zo’n koffer altijd nog beter dan een karretje of een sleurhut! Marcel heeft goed nagedacht bij de aanschaf van dat ding…..hij kan 75 kilo hebben. Dat wil zeggen dat hij er zelfs mij in kan stoppen als ik te lang blijf doorzagen over die walkie-talkies :-).
Nee, die dakkoffer is zo’n slechte aanschaf nog niet……dan maar wat burgerlijk. Zolang ik nog niet in m’n kamelensmoking (oftewel uitgelubberde jogingbroek) de kinderen van school ga halen, valt het allemaal nog wel mee. Maar een aantal typische ‘mama-dingen’ die ik vroeger verafschuwde, vind ik nu superleuk……..zoals bijv. het wandelen en fietsen met de kids, zoals bijv. het kleien, verven, kleuren met Senna, zoals het uren kletsen met een vriendin over onze kinderen. Zo zie je maar dat je die meningen van vroeger heel gemakkelijk bijstelt door de jaren heen. Toch zal ik altijd proberen om tot de categorie “Tatum- & Jennifer-moeders” te blijven behoren…….om maar even in “KLUUN-termen” te praten. Een moeder die naast het tutten met haar kinderen ook nog aan haarzelf denkt, zichzelf niet verslonst (ook al krijg ik beginnende rimpels & grijze haren) en een moeder die met haar kinderloze vriendinnen ook nog leuke gesprekken kan hebben! Kortom iemand die naast het “moeder-zijn” ook nog genoeg andere leuke dingen meemaakt……. Maar soms, heel soms, tja……….dan is het gewoon heerlijk om burgerlijk te zijn! Gewoon met de auto + dakkoffer naar Spanje op vakantie, waar we echt niet superveel culturele uitstapjes zullen maken, maar gewoon lekker aanmodderen met de kindjes in het zwembad. Nog even Teva’s voor mezelf aanschaffen en ja hoor “Lien Burgertrut” is geboren!

10 replies on “Lien Burgertrut”

Ik ben niet zwanger en heb het al zwaar met deze temperaturen, dus ik kan me helemaal voorstellen hoe Els zich moet voelen met haar dikke toeter! Wel lief van jou dat jij lekker meezwangert en ook een buikje kweekt 🙂
Idd spannend……succes met alles 🙂

Ik wel ja… en dat zal nog wel even zo blijven… 😉
Met Els gaat alles prima maar het warme weer werkt nu niet echt (lees: echt niet) mee! We wachten nog even af… wel spannend!

Jaja…..we zitten nog in de fase + bijna beestje…….maak je maar niet te druk…..slecht voor je hart met deze temperaturen……we raken tenslotte al op leeftijd en worden al aardig burgerlijk 😉 Die sleurhut is nog jaaaaaaaaren weg…..of….misschien moeten we die van je ouders lenen volgend jaar??…OEPS

En weet je wat het ergste is? Als je het éénmaal hebt, burgerlijk of niet, kan je het ook niet meer missen! Heerlijk toch met de sleurhut op vakantie?

Hoho?!?! Die box is bedoeld om onze skies en eventueel in de toekomst snowboard mee te nemen!! Ze zijn gewoon goedkoper in de zomer!!
*Die in z’n ontkenningsfase zit…..
P.S. En ja, hij is ook te gebruiken in de zomer

Comments are closed.