Lien’s Dialoog II

“Er is vrede in m’n hoofd…….de wereld is verdoofd……zodat ik soms de stilte kan verstaan” (Sarah: Onderweg)
Alsof het zo moest zijn, stond dit nummer op in de auto toen ik zojuist naar huis reed van alweer mijn 4e dialoog-avond! Het was weer super! Al blijf ik het heel moeilijk vinden om jullie uit te leggen wat het nu precies inhoudt.
Deze avond was voor mij toch wel de meest bijzondere tot nu toe!
Ik voelde me in de auto onderweg naar huis echt compleet happy! Happy met mezelf, met Marcel (mijn bouwpakket “man”), met m’n gezin, met alle mensen om me heen, happy met mijn leventje zoals het is! Ik…wij….hebben het leuk……
Natuurlijk is heel je leven een bepaalde reis en zul je blijven groeien, leren & ervaren tot het moment dat we naar de andere wereld moeten. Hoe die eruit ziet? De andere kant? Werkelijk geen idee en voor mij staat vast dat ik daar ook niet over wil nadenken.
Dat er meer is, dat geloof ik zeker……..maar hoe en wat en in welke vorm…….daar kom ik vanzelf een keer achter! Al hoop ik dat dat nog lang mag duren, want eigenlijk heb ik het best naar m’n zin op deze aardkloot!
De avond begon met een meditatie-oefening waarvan ik in eerste instantie niet echt de noodzaak zag. Dat wordt voor mij toch al snel iets te zweverig……….maar……..Lien is de moeilijkste niet en ik pas me moeiteloos aan en begin gewoon aan de Chi-Neng meditatie-oefening! En eigenlijk moet ik toegeven dat het heel leuk was! Ik moet wel bekennen dat ik dus niet m’n ogen gesloten heb want dan kon ik er echt geen snars van volgen………wilde het gewoon wel ff zien wat ze nou bedoelden! En dat ging goed……..stond mooi achteraan dus kon het goed van m’n collega-dialoog-deelnemers afkijken!
Het was een erg leuke groep vanavond! Allemaal hele leuke vlotte bijzondere jonge mensen (+ 1 iets oudere leuke vlotte bijzondere man…sorry Jan :-)) Gelukkig was Mirjam (m’n maatje) er ook weer en zat ze bij mij in de groep. De gesprekken liepen weer erg uiteen en waren zeer interessant en herkenbaar.
Uiteindelijk werd de avond afgesloten met een één-op-één sessie (klinkt ingewikkelder dan het is). Ik zat samen met Jan en om de beurt moesten we 5 minuten lang aan het woord blijven, zonder dat de ander daarop mocht reageren! Nou dat is verdomd moeilijk……..maar wel heel leuk om te proberen. De start was lastig………..daarna heb ik, geloof ik, de oren van Jan z’n hoofd gekletst……de 5 minuten waren tenminste zo om!
Toen nog ff lekker gedanst op o.a. U2, ff meegeholpen met opruimen en naar huis waar ik nu meteen achter de PC ben gaan zitten om te loggen! Zeker nu ik weet dat er van de dialooggroep ook nog zoveel lezers bij zitten! (werd bij binnenkomst zelfs aangesproken met Lotte!) KEI-TOF…….bij deze een virtuele knuffel!
En nu kruipt Lien lekker naast haar kerel in bed……..even m’n koude voeten opwarmen! 😉

12 replies on “Lien’s Dialoog II”

Comments are closed.