Lien’s fiets

Eindelijk ist’ie weer es van stal gehaald! Lien’s fiets!!!
Vorig jaar kon ik natuurlijk bijna niet fietsen omdat a) ik net bevallen was (met een beetje fantasie kun je je wel voorstellen waarom dat nogal moeilijk gaat in het begin) en b) ik Jens natuurlijk nog niet kon meenemen op de fiets. 3 jaar geleden toen Senna een half jaartje oud was, besloten we dat er maar es 2 nieuwe fietsen moesten komen. Marcel had niet eens een fiets en die van mij was nou niet echt het model waarop je jezelf ziet gaan met een kindje voorop. Waarschijnlijk kon er best een stoeltje op hoor! Maar of ik er dan zelf nog tussen zou passen????
Wij op naar de fietsenwinkel en na wat fietsen geprobeerd te hebben, een echte mama’s-pakezel-fiets uitgezocht voor Lien en een wat sportievere beach-bike voor Mars. Echt heel gaaf…….op mijn fiets zit een heel breed stuur. Ik moet altijd om mezelf lachen bij het idee dat ik misschien wel ooit net zo’n dikke kont krijg als dat het stuur breed is! Marcel’s fiets is een heel ander verhaal………die was helemaal overtuigd bij het idee van een mountain-bike, maar vond géén enkele fiets lekker rijden………..nee gek he?! Je moet nl. op elke fiets zelf trappen!!!! Uiteindelijk kwam de fietsverkoper met een briljant alternatief, de beach-bike!! Echt super-stoer en het fiets heel confortabel………
Toch jammer dat er dan tot nu toe slechts 25 km. mee gefietst is (inclusief de 3 km van vandaag ;-))…..en dat in 3 jaar!
Vandaag is Lien op zoek gegaan naar een “Bobike-stoeltje” voor achterop. Ik al 2 zaken in Sprang-city langsgefietst en wat denk je??? UITVERKOCHT!!! En als Lien wat in d’r hoofd heeft, dan moet dat ook echt gebeuren…..en eigenlijk meteen……dus ‘niet-uit-het-veld-te-slaan-Lien’ naar het 3e adres en ja hoor…….ze hadden er zoveel dat ze ze verkochten! Een mooie uitgezocht en deze simpele ziel verwachtte echt van de fietshandelaar dat hij hem er wel even meteen voor me op zou schroeven…….niets was dus minder waar! Zelfs als ik er gewoon voor wilde betalen, kon het nog niet vanmiddag…….ze hadden het TE DRUK! Dus ik met een in-de-fietstas-gepropte-fietsstoel weer naar huis, enigszins verbouwereerd dat het zomaar kon gebeuren dat ze geen tijd voor mij hadden………maar OK…….that’s life……..ik had in ieder geval een fietsstoel!!
Thuisgekomen heeft Mars, die thuis aan het werken was, even een ‘koffie-break’ genomen en het stoeltje er meteen opgeschroefd, dus Lien kon toch als pakezel verkleed met 2 kids op de fiets naar buiten! En het was heerlijk……………