Categories
Zomaar

Gelukkig Nieuwjaar!

Beste lieve allemaal……..allereerst natuurlijk de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Ik hoop voor iedereen dat 2017 alles mag brengen waar je op hoopt en dat je volgend jaar kunt terugkijken op een spetterend jaar.

Voor mij persoonlijk is het nieuwe jaar rustig begonnen. Een paar vrije dagen en rust in m’n hoofd doet me erg goed. Mijn goede voornemens zijn ook vooral hierop gebaseerd…..het vasthouden van die rust. Steeds vaker komen er blogs voorbij waarin tips staan hoe je dat voor elkaar krijgt. Maar lieve hemel, met alle respect, het is zoveel gemakkelijker om het aan een ander uit te leggen dan om het daadwerkelijk zelf te doen. Een paar stappen die voorbij kwamen, vond ik echter wel op mij van toepassing en daarom ga ik ze ook proberen in te zetten.

De eerste is: “Koop ervaringen, geen spullen!”
Af en toe eens shoppen kan een heerlijk gevoel geven maar het is altijd maar van korte duur en zorgt echt niet voor rust in je hoofd en al helemaal niet in je portemonnee ๐Ÿ™‚ . Natuurlijk blijf ik dat van tijd tot tijd gewoon doen, maar het mag nooit zijn ter vervanging van een onrustig gevoel, want dat zal daarmee niet verdwijnen.
Er op uit trekken wel! Al is het maar met de hond naar de bossen. Daarmee maak je je hoofd leeg. Ergens een lekker hapje eten, zonder telefoon op tafel. Een dagje sauna, op standje ‘relax‘. Gewoon even quality time……maakt niet uit met wie. Dat zijn dingen waarvan ik blij word en die ik zeker meer wil gaan doen het komende jaar. Meer genieten dus!

De tweede is: “Ruim op!” Doe spullen die je niet nodig hebt weg, zeker als die spullen je irriteren.
Hiermee ben ik al begonnen en de komende weken gaat er nog veel meer de deur uit. Weg ermee. Dingen die alleen maar in de weg staan en waarvan ik het nut niet meer inzie, gaan weg. Dat geeft ruimte. Zowel in en op mijn kast(en) als in mijn hoofd.

De derde is: “Heb het minder druk!”
Deze gaat nog het moeilijkst worden, want zijn we niet allemaal in deze hectische maatschappij poepiedruk? Alles en iedereen is veeleisend: werkgevers, scholen, kinderen, partners, maar in de meeste gevallen zijn we zelf nog het meest veeleisend naar onszelf toe. We “moeten” alles bijhouden. In het echte leven en op social media. We willen geen feestje overslaan en staan vooraan als er een concert of ander uitje gepland moet worden. Bovendien moet daarvan onmiddelijk verslag worden gedaan op Facebook of Instagram, met natuurlijk de mooiste foto’s.ย  Ik ga ermee stoppen. Dingen die niet persรฉ moeten of betergezegd waar ik tegenop zie die laat ik gaan. Natuurlijk blijven er altijd dingen over waar ik wel naartoe moet, maar die zijn minder stressvol. Dat zijn feestjes en verjaardagen van en met de meest dierbare mensen om me heen, die het ook wel begrijpen als ik een uurtje later kom of zelfs maar even binnen wip. En leuke uitjes met vrienden die blijf ik natuurlijk ook gewoon doen. Dat zijn juist die ervaringen van stap nummer 1 ๐Ÿ™‚ .
Verder wil ik gewoon dat ik me niet meer zo druk MAAK om van alles en nog wat. Een tandje minder is ook nog steeds goed genoeg. Dat moet…….ik voel gewoon dat mijn lijf te vaak begint tegen te sputteren. Dus deze derde stap vind ik het belangrijkst en het moeilijkst tegelijkertijd. Balans, dat is alles….. Zolang er balans is in de dingen die je doet dan is het prima.

Verder voeg ik zelf nog een vierde punt toe, wat ik nergens anders heb gelezen: “Schrijf!” Dat geeft mij namelijk zo’n rustig gevoel. Het op “papier” zetten van mijn gedachten en gevoelens is iets wat ik toevallig goed kan en wat mij zoveel rust geeft dat ik daar zeker meer tijd aan moet spenderen. Ik moet mezelf gewoon simpelweg meer tijd gunnen om te schrijven. En, lieve volgers, een klein boos stemmetje van binnen begint ook steeds harder te roepen dat ik nou onderhand dat verhaal maar eens moet gaan afmaken ๐Ÿ˜‰ .

Dus u leest het………Lien heeft wat doelstellingen voor haarzelf bepaald voor het nieuwe jaar. Wordt zeker vervolgd…….. Zometeen eerst maar eens met mijn eerste “ervaring kopen” beginnen en lekker een hapje eten met Man, kids en lieve vrienden X