Categories
Zomaar

Asociale buurt????

Je zou het bijna gaan denken! Niet dat het er aan de buitenkant zo armoedig uitziet hoor. Niks daarvan. Keurig onderhouden tuintjes, straatjes en opritten. Mooie bloemen en gordijnen voor het raam. Nieuwe auto’s op de oprit. Alles ziet er aan de buitenkant heel fris en fruitig uit. Niks op aan te merken. Veel contact hebben we niet met de mensen uit onze straat, op een enkele bewoner na (jaja buurvrouw C. dat zijn jullie 🙂 ). De meeste kindjes wonen namelijk in een zijstraat van onze straat en daar kennen we dus veel meer mensen. De behoefte om de rest beter te leren kennen, is er dan ook niet echt.
Maar nu beginnen zich toch wat kleine probleempjes voor te doen. Afval-probleempjes. En die begonnen heel klein en worden nu toch wel redelijk irritant, moet ik toegeven. Vooral omdat het verzamel-afval-punt bij ons voor de deur is.
Met dat laatste heb ik überhaupt geen problemen. Tenminste…….zolang de bewoners zich netjes blijven gedragen.
Zoals u allen bekend zal zijn, is de gemeente sinds eind 2009 gestart met het apart verzamelen van plastic afval. Uit milieuvriendelijk oogpunt een supergoed initiatief. Bovendien houd ik nu ineens zeeën van ruimte over in mijn container. Die ook per lediging en per kilo betaald moet worden. Al met al een initiatief wat door menig bewoner positief is ontvangen.
Toch zijn er nog steeds mensen die niet kunnen lezen of wie het allemaal geen ene reet kan schelen. Voor nop is voor nop, dus lekker volproppen die zakken!! Met van alles en nog wat!!!
Vorige maand lag er ineens een plastic tasje van de lokale supermarkt tussen. Volgepropt en niet eens dichtgebonden, waardoor het losse afval zo onze voortuin inwaaide. De ophaaldienst nam het bewuste tasje niet mee. Ofcourse not. In de procedure staat duidelijk beschreven dat het plastic afval alleen in de daarvoor bestemde zakken mag worden aangeboden. Gelukkig was een dag later het tasje toch verdwenen en gaan wij er dan ook vanuit dat de eigenaar het weer mee terug heeft genomen naar huis.
Het blijkt ook erg moeilijk te zijn om te weten wat er nou wel en niet in de zakken mag. Afgelopen vrijdag is er dus een zak (dit keer wel de juiste afvalzak) aangeboden met bijvoorbeeld lege pakken yoghurt, chocoladevla en melk. En ja hoor, de ophaaldienst liet wederom deze zak staan. Sterker nog, de ophaaldienst pleurde de zak tegen ons hegje, alsof ze er al van uit gingen dat de zak wel van ons zou zijn!!!
Ik heb hem vervolgens weer netjes op de verzamelplek teruggelegd. In de veronderstelling dat de eigenaar z’n zak weer wel mee zou nemen aan het einde van de dag. We zijn nu inmiddels 5 dagen verder en de zak ligt er nog. Mijn irritatieniveau heeft inmiddels een aardig hoogtepunt bereikt.
Gisteravond bij thuiskomst zag ik de zak nog steeds staan en heb ik een brief geschreven naar de buurtbewoners. Een brief met het verzoek beter op te letten wat er in de zakken wordt gestopt en dat het niet de bedoeling kan zijn dat wij worden opgescheept met de rommel van iemand anders. Ook heb ik gevraagd of de eigenaar van de betreffende afvalzak deze weer even netjes wil ophalen, maar dat is (natuurlijk) tot nu toe nog niet gebeurd. Een kopie van de brief is opgestuurd naar de gemeente. Allerlei ideeën waren al eerder de revue gepasseerd, tot het weggooien van de zak in de bosjes aan de overkant toe. Maar ik ben van mening dat we dan het probleem weer bij andere mensen gaan leggen en dat is nu ook weer niet de bedoeling.
Mocht de zak er morgen nog steeds staan, dan bel ik de gemeente met de vraag wat ik ermee moet doen. Misschien zit er toch toevallig een adresje in de zak?????
Zo zie je maar dat de uitdrukking: “Van boven bont en van onder stront” weer lekker van toepassing is op één van onze fijne buurtbewoners. Misschien maar goed dat ik nog niet weet wie de boosdoener is!