Categories
Zomaar

40

“En?”, vroeg ik Man een beetje lachend, “ben je nu toch wel aan het genieten van die laatse daagjes?”. En om te bewijzen dat Man altijd in ‘working-terms’ denkt, antwoordde hij: “Van mijn laatste dagen bij de ABN-AMRO?”.
Ik: “Nee suffie, van je laatste daagjes als dertiger!” (ondertussen gemeen gniffelend…..that’s me…..Man zegt niet voor niets dat hij een keukenheks ipv een keukenprinses is getrouwd :)). Ik ben immers allang gewend aan die 4 ervoor. Been there, done that. Maar voor Man ligt het nog een beetje gevoelig. Oudjaarsdag. Dan is hij aan de beurt. Dan hoort hij officieel ook bij de club van 40+. En ik geloof niet dat hij dat nou zo leuk vindt. Een beetje mompelend en lachend als een boer met kiespijn kreeg ik dan ook “trut” naar m’n hoofd geslingerd :).
Maar dat plagen, dat hoort er nu éénmaal bij als je 40 wordt. Ze hebben mij nou ook niet bepaald ontzien een jaar geleden. Het hele huis was versierd. Dat geluk heeft Man dan weer dat hij op oudjaarsdag jarig is. Met het oog op vuurwerk en hangjeugd zal dat deze keer wel meevallen.
En toch ben ik van mening dat het met een beetje humor allemaal weer wel meevalt……dat ouder worden. Bovendien zijn we gezegend dat we het mogen halen. Dat klinkt dan weer meteen zo heavy, maar het is wel zo! Er zijn genoeg mensen die voor die tijd dood gaan. Geen fijn onderwerp om over na te denken, maar door dat af en toe wel te doen, kun je je leeftijd weer wat relativeren. Iedereen wil immers oud worden, maar niemand wil het zijn. En toch zijn er ook een hoop voordelen aan de leeftijd waar we nu in zitten. Sja…..de beste helft van ons leven zit erop, maar het hoeft ook nog lang niet allemaal over te zijn. We staan midden in ons leven met nog zoveel mooie dingen voor ons. Het plannen maken houdt in mijn ogen pas op als je in een bejaardenhuis zit. Éénmaal daar belandt, dan weet je dat het je laatste stekje zal zijn. Zover is het gelukkig nog lang niet…….ik wil eerst nog lekker lang en fijn samen oud worden. Zo oud dat we samen met een rollatortje door de straat hobbelen. En het voordeel wat we momenteel hebben, is dat er een heel mooi bejaardenhuis vlak om de hoek zit. Ver hoeven we dus niet meer te verhuizen……….