Mijn grote lieverd

Mijn grote lieverd…wat houd ik veel van jou.
Ik heb zoveel bewondering voor de manier waarop je met alles om gaat. Met je autisme, waarvan je steeds beter gaat begrijpen dat het je op zoveel manieren beperkt. Met je epilepsie waarvan je eigenlijk zelf totaal geen weet hebt. Met de grote dosis medicijnen die je iedere dag weer moet innemen. Met je probleemhuid, vaak vol met eczeem. Met de bezoekjes aan de kinderarts in het ziekenhuis. Met de hoofdpijn die je regelmatig door de medicijnen hebt. Met de “drukte” in je hoofdje en met de eenzaamheid die je ook regelmatig voelt.

Je bent een kanjer, groot lief vriendje van me. Je slaat je werkelijk overal goed doorheen en verliest eigenlijk nooit je humor. Je maakt graag grapjes en ligt soms dubbel van leuke filmpjes die je op Youtube kijkt. Ik krijg daar altijd weer een glimlach van op mijn gezicht. Je stoeit soms met onze teckel Pep en soms met papa. Dat kan er flink wild aan toegaan, maar zelfs daar word ik blij van. Het gevoel als je schaterlacht is verslavend…..ik zou dat nooit willen missen en hoop dat je dat altijd blijft doen. Hoeveel tegenslagen je ook nog krijgt in je leven.

Mijn grote lieverd. Het liefst speel je bordspellen met ons. Je weet dan van geen ophouden. Zeker als je nog niet hebt kunnen winnen, wil je doorgaan tot je dat wel hebt gedaan. Een doorzetter ben je. En dat is knap. Dat brengt je later op plekken waarvan wij nu nog niet kunnen dromen dat je zover gaat komen. Maar jou gaat dat lukken….op de één of andere manier. Wij zullen je steunen zoveel en waar we maar kunnen. Zodat jij de weg kunt bewandelen die er voor je ligt. Het maakt me niet uit waar die heen gaat. Alles is goed. Jij komt er wel, mijn grote lieverd.

Deze ochtend in het ziekenhuis hebben we gelukkig weer veel positieve uitslagen mogen ontvangen. Zelfs de MRI die van je hoofd is gemaakt hebben we grondig kunnen bekijken en bespreken. Het ziet er allemaal gezond en volkomen normaal uit. Wat een opluchting. Jij vond het maar raar en ook weer wel leuk dat we een plaatje van je hoofd konden bekijken. Je kreeg zelfs een afdruk mee naar huis. Dat heeft dan weer niet iedereen!

Mijn grote lieverd, je gezondheid laat je soms een beetje in de steek. Maar gelukkig zijn er ook nog zoveel dingen die wel goed gaan. En jij vindt op jouw manier wel je weg om er mee om te gaan. Net als ik. Ook voor ons als ouders is het steeds weer een kwestie van bijstellen van prioriteiten. Prioriteiten waarin gezondheid natuurlijk voorop staat. Als dat weer in balans is, kan de focus weer op andere dingen.

Hoe je het ook wendt of keert. Je blijft een bijzonder kereltje, mijn grote lieve vriendje. Bijzonder op zoveel gebieden, maar vooral bijzonder lief.