Categories
Zomaar

Lente??

Net toen ik van plan was een logje te schrijven over de langzaam aankomende Lente begon het te sneeuwen! Sneeuw, liebe Leute, sneeuw!!!! En we zijn het zo ontzettend beu met z’n allen. (Of moet ik nu een groepsfoto van mezelf laten maken?) De kou kan ik nog wel handelen, zolang het zonnetje er maar bij schijnt. Maar die sneeuw. Die sneeuw moet maar in de Alpen vallen. Daar hoort sneeuw. Lekker in de bergen, zodat de skigebieden weer worden voorzien van verse sneeuw. Hier willen we wil ik voorjaar. Ik wil zon. Ik wil mooi weer. Ik wil lekker in de tuin bezig zijn. En zeg nou eerlijk……….wie wil dat niet?
Bij mij begon het al zo te kriebelen het afgelopen weekend, dat de glijbaan zelfs al is verkocht (en opgehaald!) en dat we nieuwe tuinmeubels hebben besteld. Hoe gek kun je zijn? Ziet u mij al buiten zitten? Skipak aan, muts op, blauwe vingertoppen en snotterneus. En maar warme chocomelk met slagroom drinken om warm te blijven. Nog één geluk dat we onze oude tuinmeubels kunnen opstoken. Als het weer nl. zo blijft, zullen we dat hard nodig hebben om enigzins behaaglijk buiten te kunnen verblijven.
Maar het liefst zie ik de kou wel verdwijnen…….als sneeuw voor de zon eigenlijk (wat een gevatte woordspeling toch weer).
Oké oké, genoeg geneuzel over het weer. Zodra het straks 18 graden is en pijpenstelen regent, is het ook weer niet goed. Er is altijd wel wat te zeiken.
Maar die nieuwe tuinmeubels, hè mensen, och och die zijn me daar poepie chique. De tafel heeft een teakhouten onderstel een granieten blad. Dit, in combinatie met 8 rotan (kunstof) stoelen, moet onze tuin in een plaatje omtoveren :). Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat we het in de reusachtige winkel (met 2 rondrennende en weglopende aapjes) hadden uitgezocht en besteld, maar nu zal het dan toch écht volgende week in onze tuin staan. Staan pronken waarschijnlijk, want de komende tijd zie ik mezelf toch werkelijk nog niet zo snel buiten zitten.
Maar afijn, het kan er maar vast staan. Ik ga er nog steeds vanuit (gezien het hele Global Warming gedoe) dat de zon wel gaat schijnen en dat het voorjaar op komst is. En anders doen we maar alsof ;-).