Categories
Zomaar

De vrienden van Amstel 2010

Vorig jaar was onze eerste “Vrienden van Amstel Live” ervaring. Lieve vrienden die al jaren gingen, hadden toen 2 kaartjes over en of wij niet zin hadden?! Natuurlijk hadden wij zin en het was een geweldige avond. Zeker voor herhaling vatbaar. Toen wij een paar maanden geleden van weer andere (ook lieve 😉 ) vrienden een telefoontje kregen of we niet zin hadden om mee te gaan, was de beslissing snel gemaakt. OF COURSE! Vrienden van Amstel is een spektakel wat je een keer moet hebben meegemaakt en éénmaal een keertje geweest, dan ben je verkocht. Al heb ik deze keer ook een paar “maar-tjes”. Ze hadden met hun tengels van het “estafette-concept” af moeten blijven. Juist dát maakte de Vrienden van Amstel zo speciaal. De verrassende optredens die je te zien en te horen kreeg door combinaties van artiesten die je zelf niet zomaar zou bedenken. Iedereen die donderdagavond naar de benefit-optredens voor Haïti heeft gekeken, snapt wat ik bedoel. Dat element hebben ze dus geschrapt. Waardoor sommige artiesten/bands niet uit de verf kwamen. Bijvoorbeeld IOS…..die hadden het best leuk gedaan in combinatie met “Het Goede Doel”. Nu was het een beetje een verloren optreden. En dan Ellen ten Damme…….mijn hemel…….die had beter in de bar achter de coulissen kunnen blijven hangen. Haar optreden zorgde voor een massale plaspauze onder het publiek. Novastar, normaalgesproken geweldige muziek, trok op niks. Jammer……
En Xander de Buisonjé kan zich maar beter op het vaderschap gaan richten. Goede zanger hoor, daar niet van, maar presenteren kan hij beter aan iemand anders overlaten. Mijn persoonlijke mening…….
Niet dat die er veel toe doet, maar dit is nou éénmaal MIJN blog en daar mag ik lekker schrijven wat IK vind 🙂 .
Verder ging het publiek (en dus ook wij!) he-le-maal uit hun dak bij het optreden van Rowwen Hèze. Het slechtste uit de mens kwam naar boven en menig (duurbetaald……jeetje wat een prijzen!) pilsje vloog door de lucht. Waarbij de VIP tribune de menigte onder hun in de arena (wij dus) begon nat te gooien. Toen de meute (wij waren natuurlijk met veeeeel meer) terug ging gooien, werden een paar madammen erg boos. Jammer dan :). Niet dat ik heb gegooid hoor. Ik was de BOB. En cola gooien gaat me toch nét iets te ver. Bier ook trouwens. Zul je mij niet zien doen. Zonde man, zonde…….ik blijf natuurlijk wel een hollander!
Verder heb ik genoten. Van de hele avond. Van Nick & Simon, van Kane…..samen met Lisa (SUPER), van Jan Smit, van Van Velzen met zijn tribute to Queen (GE-WEL-DIG)! Kortom een super avond. Volgend jaar weer………

2 replies on “De vrienden van Amstel 2010”

@ Saskia: Bedankt voor je reactie! Blijkbaar zijn er dus meer mensen die het ‘oude’ concept leuker vonden. Vorig jaar hadden wij ook zitplaatsen en vandaar dat we het nu eens vanuit de arena wilden zien. Echter…..ook dat heeft nadelen, want wij hebben eigenlijk alleen de acts op het kleine podium een beetje goed kunnen zien, de rest moesten we volgen op de grote schermen (die dan weer wel bij het grote podium hingen). Wij hebben wel een supergezellige avond gehad hoor (ondanks de regen van bier…), maar vorig jaar was de line-up etc idd beter. En Rowwen Hèze….sja….wij komen uit Brabant dus de carnavalstemming zat er meteen in :).

Hoi Lien,

Ook mijn man en ik waren er gisteravond.Helaas hadden wij niet van die superplaatsen..
En vonden anderen het erg vervelend dat wij (en vele andere met ons)onze zitplaatsen verlieten om te gaan dansen…Wel raar , want het is tenslotte een muziekfeest en om dat zittend te beleven is toch wat vreemd.

Ik leg me helemaal neer bij jouw blog…Wij komen hier nu al 5 jaar , en het is iedere keer een feest…Nu viel het erg tegen, Kane,Lisa,Rowwen Héze en van Velzen met zijn tribute waren super! Maar de rest viel erg tegen.

Het estafette concept had moeten blijven want dat maakt de vrienden van Amstel juist zo bijzonder..

Wat ik ook mistte waren de video schermen, als de artiesten aan de vip kant stonden was er voor ons (aan de andere kant (onze kant)) erg weinig te zien en te horen…!!

Heb er toch wel een beetje een kater gevoel aan over gehouden en hebben besloten om nog geen kaarten voor volgend jaar te kopen! Eerst maar afwachten of ze op deze voet verder willen gaan……..!
(De line-up had wat ons betreft wel beter mogen zijn..nu leek het meer op een piraten festival…waar was de Rock & Roll?)

al met al hebben wij het wel gezellig gehad maar dat had mede te maken met de leuke meiden uit Leiden die wij hebben ontmoet.

Groeten uit het Oosten des lands
Saskia

Comments are closed.