Lien’s wandeltocht

Ja hoor, gisteren was het zover…….Lien ging oefenen met de buuv!
Een route gepland naar Haarsteeg en terug, zo’n ruim 30 km…….. Om 06.20 uur liep de wekker af en om 07.00 uur zaten de wandelschoenen aan onze voeten en vertrokken we vol goede moed voor onze 1e langere tocht. Nou, alles ging prima……..het was lekker weer, prima wandelweer……en we kwamen allerlei leuke sportieve mensen tegen op de vroege ochtend! Het is opvallend hoe vriendelijk de Hollanders zijn als je zo vroeg op pad bent, een soort van ‘solidariteits-gevoel’ oftewel een ‘kijk-we-zijn-niet-de-enige-mafkezen-op-deze-aardbol-gevoel’ komt er dan naar boven. Nee, het was echt heerlijk!! En tja, we waren ervan overtuigd dat we toch zeker niet aan de 80-v.d.-Langstraat konden gaan beginnen, zonder eerst een paar keer een lange afstand te hebben gelopen! Nou, ik kan je vertellen, DAT KLOPT!!!!! Tot Haarsteeg ging prima! Hartstikke goed zelfs…….maar dan moet je natuurlijk nog terug! Toen gingen er al wat meer spiertjes protesteren en vooral m’n rechterheup ging wat moeilijk doen! Maar Lien is niet zo flauw…….niet zeuren, gewoon doorlopen, gaat vanzelf weer over! Nou, niet dus……….daar kwam nog een lichte hoofdpijn bij. M’n voeten deeden het trouwens wonderbaarlijk goed! Normaalgesproken krijg ik al blaren als ik alleen maar boodschappen ga doen, dus die had ik op deze afstand ook wel verwacht…….maar gelukkig was dat niet het geval!
Toch goed doorgelopen en zo’n 5 uurtjes later waren duo Vlug & Lenig weer terug in Sprang-city. GOED GEDAAN……vonden wij zelf! En dat is natuurlijk ook zo, gemiddeld toch zo’n 6 km per uur gelopen……niet slecht! Thuis lekker met m’n voetjes in een voetenbadje en toen begon het….. De hoofdpijn werd erger en ik moest al strompelend snel maken dat ik bij een WC kwam, want het ging ‘van-boven’ en ‘van-onder’ niet goed! Oftewel diarree & overgeven….. Het is toch werkelijk niet te geloven…..heel m’n lichaam over de rooie van een tochtje van 30 km, ik kan er nu nog kwaad van worden. De hoofdpijn is een migraine-aanval geworden en daarvan moest ik dus vervolgens overgeven….
Afijn, resultaat………..de hele zondag-middag op bed (gezellig!) en vandaag loop ik nog als een zombie rond, die moeilijk op haar rechterbeen kan leunen, vanwege een toch ietwat overbelaste heup! Nee………..erg gezond dat sporten!!!!!

4 replies on “Lien’s wandeltocht”

En dat typt de buuv terwijl we eigenlijk op dat moment weer aan het lopen hadden moeten zijn 🙂 GOED BEZIG……hihi
Wat het debielen-gehalte betreft……it probably runs in the family!
Nee, zonder gekheid, dat jij meeloopt….dat kan ik me nog voorstellen, je hebt werkelijk geen idee waar je aan begint, maar dat ik hem nog eens voor een 3e keer ga lopen…….dan moet je aardig ‘van-het-padje’ zijn. Maar….we kunnen nog steeds alles op de zwangerschapshormonen gooien, onder die invloed hebben we nl. besloten het te gaan doen….en ontzwangerende vrouwen…..najaa…..die sporen blijkbaar niet! 😉

We zijn echt goed bezig he Lotte, voor het eerst in mijn leven loop ik op zondagmorgen om 7.00uur voor de lol (!!??) buiten. Die medaille gaan we echt wel halen. het is toch ook wel leuk om mijn oma (woont in Haarsteeg)
zonder tandjes en ongekamde haren te zien,Hi Hi Hi Hi.
Echt verbaasd is ze niet meer over het lopen van de “80”,er zijn nu al 3
debielen in de familie die meelopen, het is gewoon hartstikke erfelijk volgens mij.Doeiiiiiiiiiiiiiiiii

Ja, als je zo gaat rekenen, zou 80 km in 13,5 uur moeten kunnen….ahum….niet dus! Als ik het al haal, trek ik er toch maar zo’n 18 uurtjes voor uit! Vooral op het laatst mag ik blij zijn als ik de 4km per uur nog haal!!!
Maar eh…..mijn lichamelijke ongemakken zijn morgen ver over (hoop ik dan toch)…..Els loopt waarschijnlijk nog een paar daagjes/weekjes langer! Al begint het nu wel op te schieten!!!!

Complimenten!! 30km in 5 uur, da’s een prestatie op zich. Niet gek dat je nu wat lichamelijke ongemakken hebt….

Comments are closed.