Categories
Zomaar

Bal gehakt

Er bestaan van die vooroordelen mensen. Over ambtenaren bijvoorbeeld. Ze zouden burocratisch en lui zijn ingesteld, de bekende 9 tot 5 mentaliteit hebben en er de kantjes vanaf lopen. Oh ja, en dan ook nog buitensporig veel verdienen! Vooral gezien de (non)productiviteit. Natuurlijk mogen we ze niet allemaal over 1 kam scheren. Natuurlijk zijn er wel degelijk ambtenaren die werken. Ikzelf ken er persoonlijk 1. En nee, dat is niet mijn buurman (die is nl. ook ambtenaar, maar daar heb ik ook niet zo’n hoge hoed van op (of was het nou pet….afijn)).
Maar goed. Waarom kom ik nou op dit onderwerp hè?! Nou…..Lien moest een nieuw paspoort. Is verlopen op 24 augustus, dus maar beter voor de vakantie vernieuwen. Eerst was het al een heel gedoe om de juiste foto’s bij elkaar te krijgen. Zowel ik als de kids moesten op de foto. Zonder bril, recht in de camera kijkend en on top of it all met de oren vrij. Ik had er al rekening mee gehouden hoor. Haren achter de oren geföhnd, m’n face-without-glasses opgezet en vooral niet lachen!!!! Dat mag namelijk niet. Je mag ook niet met de mond open op de foto. En bij mij lukte het wel hoor. Om goed op de foto te komen. Natuurtalentje. Ik zweer het u. Maar dan de kids hè. Die moesten dus hetzelfde ritueel doorstaan. En Dochter die deed dan nog wel wat de fotograaf vroeg, maar dan Zoon. Er waren aardig wat fotookes “getrokken” vooraleer er eentje goed was.
Éénmaal alle benodigde documenten verzameld, ingevuld en klaargelegd, ging ik dan vorige week richting de ambtenarendesk. Kindjes mee, want dat moet dan persé. De ambtenaar moet kunnen zien of de foto’s inderdaad van mijn kinderen zijn. Kan ik nog snappen. Maar dan hè…..dan vraagt die ambtenaar (het was een man by-the-way, misschien maakt dat nog verschil) tot wel 3x toe wie nou Jens is en wie nou Senna. En tot 3x toe heb ik beleefd precies verteld dat Jens het jongetje van 4 was en Senna het meisje van 6. Stelt die dombo vervolgens nog de vraag of ze wel allebei onder de 11 zijn, waarop ik nogmaals benadrukte dat Jens het jongetje van 4 was en Senna het meisje van 6! Ik heb werkelijk geen flauw idee hoe ik het nog duidelijker kon vertellen.
En toen hè, toen, vorige week, toen had ik al zo’n onbestemd onderbuikgevoel. Zo’n gevoel dat het helemaal niet goed ging komen met dat paspoort van mij. Hij was zo aan het husselen met al die foto’s en kaartjes en hij zat zo te zuchten achter dat beeldscherm. Het liefst had ik het gewoon zelf allemaal ingevuld. Zo moeilijk kan het niet zijn. Dus wel….bleek vandaag toen ik mijn nieuwe paspoort ging ophalen. Trof ik weer dezelfde dombo. Die dus mijn oude paspoort ongeldig maakte voordat hij mij mijn nieuwe liet controleren.
U raadt het al?! Juist ja, verkeerde foto bij het verkeerde kind. En ik kon er echt niet om lachen. Op de “oh sorry, dan heb ik een foutje gemaakt” kon ik ook alleen maar antwoorden “goh, als u het nou niet 3x had gevraagd vorige week!”. Waarna ik ook nog even benadrukte dat het dus niet zo slim was om eerst het oude document ongeldig te maken en daarna het nieuwe te laten checken. Nu heb ik dus geen geldig legitimatiebewijs meer. Hij kleurde enigsinds rood achter de oren. Hij wist eigenlijk niet wat te doen. Jaha….een nieuw paspoort aanvragen natuurlijk. En met spoed. Of ik nog een weekje kon wachten. NEE NATUURLIJK NIET! Al kon ik het wel, dan nog vond ik dat hij het nu maar eens binnen een dag moest rechtzetten. Stel voor dat ik dit weekend nog even naar Antwerpen wil. Niet dat ik dat van plan ben, maar het feit dat het niet zou kunnen door zo’n bal gehakt, kon ik even niet uitstaan. En begrijp me niet verkeerd. Iedereen kan natuurlijk fouten maken. En waar gewerkt wordt, worden nu éénmaal fouten gemaakt. Is ook zo lekker menselijk. Maar nu kon ik het toch echt even niet hebben. Vooral omdat ik vorige week al wist dat het fout zou gaan. Dat is het denk ik.
Afijn morgen kan ik dus opnieuw mijn nieuwe paspoort gaan halen. Ik hoop dat het dan in orde is en dat ik niet dezelfde ambtenaar tref. Ik ben namelijk bang dat ik hem met “dombo” ga aanspreken of ga vragen of hij zichzelf ook zo’n bal gehakt vindt…………

3 replies on “Bal gehakt”

Haha….nou gelukkig heb ik erin gezet dat ik er 1 ken die wel werkt! 😉

Vanavond ga ik opnieuw een poging doen om een goed paspoort op te halen. Ben benieuwd of het deze x is gelukt :).

Dit klinkt bekend: voor de ID-kaart van Lise zijn we drie keer terug geweest… In eerste instantie was de aangeleverde foto volgens de ambtenaar correct maar daar dachten ze bij de uitgifte van de ID-kaarten anders over; gevolg: alles terug gestuurd en geen ID. Nieuwe foto’s gemaakt en opnieuw aangeleverd, alles weer ingevuld en weer een week wachten. Toen kwam de hele papierzooi weer terug omdat er geen handtekening op stond (Lise was toen net een jaar). Ambtenaar was vergeten het hokje “niet tot ondertekening in staat” aan te kruisen. En toen moesten we op vakantie, zonder ID, maar wel naar het buitenland… Uiteindelijk bij de marechaussee op Maastricht Airport een nood-paspoort laten maken. Na de vakantie konden we de uiteindelijke ID ophalen…
De gemeente Gorinchem heeft overigens alles betaald, dat dan weer wel…

Comments are closed.