Categories
Zomaar

Vakantiegevoel

Heel heel langzaam beginnen we allemaal stiekem een beetje naar de vakantie uit te kijken. Het duurt natuurlijk nog steeds een flink aantal weekjes, maar toch…… Mensen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties zien we om ons heen al vertrekken of zelfs terugkomen. Bruin getint, relaxed, uitgerust. En dat doet me al een beetje verlangen naar onze eigen vakantie. Het zonnetje buiten doet daarbij ook een aardige duit in het bekende zakje. Heerlijk gewoon.
En Dochter die bij ieder nieuw truitje, kort broekje of jurkje enthousiast roept: “dat is gaaf voor in Spanje mama!” en Zoon die bedenkt dat hij wel dan toch wel ongeveer z’n hele speelgoedkast mee wil nemen. In ieder geval z’n fiets, skateboard en step!!!
Ik denk niet dat papa daar in trapt. Op www.nu.nl werd laatst zelfs nog een stukje gewijd aan het feit dat vrouwen beter de koffers en mannen de auto kunnen inpakken. De rollen zijn hier dus keurig verdeeld. Daar zijn wij door schade en schande al jaren geleden achtergekomen. Mijn, overigens goedbedoelde, hulp met het inladen van de auto werd niet gewaardeerd door manlief. Sterker nog, hij wil me niet eens in de buurt hebben. Ik moet zorgen dat alles klaar staat wat in la voiture moet en hij zorgt dat het uiteindelijk mee kan naar Spanje. Op zijn beurt, zorgt hij dat hij uit de buurt van de koffers blijft en zich niet bemoeit met wat wel en wat niet mee moet. Ik weet ondertussen feilloos de prioriteiten goed te stellen, nadat we (natuurlijk) al diverse malen met boze blikken, gezichten en afgrijselijk gemopper hebben moeten constateren dat ik weer veel te veel had klaargezet en dat het onvermijdelijk was om de dak-koffer op de auto te plaatsen. Echter sinds we vorig jaar deze nieuwe auto kregen……en daar nog geen rails voor de dak-koffer voor beschikbaar was……moest ik drastisch minderen met de spullen! En dat lukt hoor mensen. Dat lukt prima. Maar ik ben zo’n “hoe-meer-ruimte-hoe-meer-ik-meeneem-type”! Vorig jaar paste alles keurig in de achterbak van de auto. En aangezien we nu nog steeds geen rails hebben aangeschaft (en manlief heeft gezien dat het dus wel lukt zonder!) zal het dit jaar ook weer zonder hutkoffer op het dak richting onze vakantiebestemming worden. Niet erg natuurlijk. Het rijdt vele malen fijner zonder zo’n ding op het dak en bovendien scheelt het ook nog in de brandstof (die overigens met de tankpas van de zaak wordt betaald, maar toch……milieutechnisch is het ook beter).
Maar goed, de kindjes zullen eerst nog een aantal weekjes naar school moeten, de avond-3-daagse moeten lopen, op schoolreisje gaan en mams moet nog flink wat weken werken! Dusseh………nee, de koffers zijn nog niet tevoorschijn gehaald en dat duurt nog wel even. Maar dromen mag natuurlijk alvast wel een beetje. Zelf heb ik 4,5 week zomervakantie en ik besef dat dat erg luxe is en dat het als ik er éénmaal aan begonnen ben, ook weer vliegensvlug om zal zijn. Wat echter niet wegneemt dat ik er erg naar uit kijk en naar verlang. 4,5 week!!!! Da’s dus gewoon een hele maand!!! Lekker zeg………