Categories
Zomaar

Weer ritme & regelmaat!

De rust is weergekeerd in huize De Kock. En dat is fijn. Wat zeg ik? Dat is heerlijk!!! Daar waren we allemaal weer hard aan toe. Aan ritme en regelmaat. Niet dat de vakantie niet fijn was. Die was superfijn. Maar zoals dat met alles gaat, komt er ook weer een tijd dat het fijn is als alles weer normaal is. Zowel in tastbare (lees: interieur –> weg Kerstboom!) en niet tastbare (lees: ritme –> lekker naar School!) dingen. En boven verwachting ging het maandag buitengewoon goed met Zoon op school. Hij was vrolijk en ging graag. Ik ben hem wel vanaf zaterdag al gaan voorbereiden op het feit dat het nog 2 nachtjes slapen was en dat hij dan weer naar Juf S. mocht. En dat vond hij prima. Dat ging natuurlijk té goed! Zodat hij gisteren toch even opa ging uittesten. Om 13h00 weigerde hij schoenen & jas aan te doen om weer richting school te vertrekken. Toen opa had besloten dan maar eerst Dochter weg te brengen, had hij snel door dat alleen thuisblijven toch ook niet zo leuk was. Éénmaal terug vroeg hij opa of hij alsnog naar school mocht. Yes! Dat voelt toch als een stukje ‘gewonnen’. En op school ging het daarna (natuurlijk) super goed.
Op zulke momenten baal ik er alleen wel van dat ik niet zelf thuis ben. Ik heb dan toch het gevoel dat ik opa en/of oma opzadel met een probleem. En Zoon weet feilloos wanneer hij zulke dingen moet proberen. Bij mij weet hij dat hij aan het kortste eind trekt en dat hij toch écht wel naar school gaat. Dan gebeurt zoiets dus niet zo snel.
In de vakantie is het met hem ook prima gegaan. Hij heeft alle drukte prima doorstaan. Allebei sliepen ze heerlijk uit ‘s-ochtends, terwijl ze toch vaak op het ‘normale’ tijdstip op bed lagen. HEERLIJK!
Wat was het wennen deze week om die wekker weer te horen zoemen op 06h30!!!!!
En wat kreeg ik de kindjes maandag moeilijk wakker!!! En wat waren ze de afgelopen avonden moe…….
Maandagavond waren we Zoon zelfs kwijt. Hij was zelf al stiekem in bed gekropen. Nou, gelooft u mij, als ik zeg dat dat écht niet zomaar gebeurt!!!!! 🙂