Categories
Zomaar

Het resultaat

Blonde dollie is het niet geworden hoor! Niet dat ik dat niet wilde. Ik had een kèk kapseltje op televisie gezien. Van de karwei-reclame. Kent u die?? IJsblond kort koppie. Leuk! Vind ik dan…. Nadat ik had duidelijk gemaakt dat ik dat wel leuk vond, kreeg ik meteen de vraag of ik dan toch wel m’n pyama had meegenomen. Want als het van zo donker naar zo licht moest, nou, dan konden we daar wel de hele nacht voor uittrekken. En dat was niet de bedoeling. Flauwerikken.
Maar het was wel gezellig. Het was een leuk stel. De kapper, z’n vrouw (de visagiste) en de vertegenwoordiger van het nieuwe verfproduct. Het was voor de kapsters heel leerzaam en voor ons, de modellen, een leuke ervaring. De kapper knipte eerst model 1 en ik werd in de nieuwe verf gezet. Nog steeds bruin, met wat lichtere kleurnuances. Nadat alle grijze lokken weer waren bedekt met een kèk kleurtje, ging de kapper met mij aan de slag. De termen van “bandhaar” tot “undercut” vlogen me om de oren. En ik natuurlijk maar interessant kijken. Alsof ik water zag branden. “Bandhaar”….yeah. Nou dat blijkt dus plat haar te zijn in plaats van rond haar. Niet dat ik dat heb hoor, maar hij dacht even van wel. Omdat het zo “ongelofelijk recht is en totaal geen valling heeft”. In gewone termen heet dat geloof ik gewoon dun pinhaar en dat ik dat heb, dat weet ik al jaren. Van alles heb ik al geprobeerd. Lang, kort, middellang. Krullen, stijl en er tussen in. Steeds is het weer zoeken naar iets waar ik me gelukkig bij voel. En dat lukt wel hoor, daar niet van. Maar nu was het dus weer tijd voor iets nieuws. Zo zijn vrouwen nu éénmaal. Zit het eindelijk leuk, dan zijn ze het weer beu.
Het karwei-kapsel is het ongeveer wel geworden. En ik ben er blij mee. De lange punten die voor m’n oren zijn blijven zitten, daar moet ik nog even aan wennen. Misschien dat die er nog afgaan. Voor de rest was het een hele ervaring om op een hele andere manier geknipt te worden door iemand die weer hele nieuwe ideeën heeft over het kappersvak. Nadat de coup klaar was, ben ik door de visagiste opgemaakt. Erg leuk en de fotoshoot die daarna volgde ook. Ben benieuwd naar het resultaat. (net als u natuurlijk, maar heb nog geen foto’s)
Al met al een leuke ervaring, al heb ik er een paar geïrriteerde ogen aan overgehouden…….zal wel niet tegen een bepaald product kunnen wat de visagiste heeft gebruikt……kleinigheidje hou je altijd.