Categories
Zomaar

Kinderdisco

Toen Man en ik op huwelijksreis waren…..wat lijkt dat al weer lang geleden by-the-way…..toen ging Dochter voor het eerst naar de kinderdisco. Ja mensen, 6 jaar en dan gaan ze tegenwoordig al naar de disco! Die jeugd van tegenwoordig…….tssss. Ik bleek van school een briefje mee te hebben gekregen waar het op stond. Maar gezien mijn hoofd in die periode alleen nog maar aan dingen kon denken die met de bruiloft van doen hadden, had ik dat briefje dus he-le-maal niet gelezen. Gelukkig waren opa en oma niet de beroerdste en zij zorgden ervoor dat Dochter op z’n hipst met haar vriendinnetje mee mocht.
En nu, afgelopen week, vond ik toch dat betreffende papiertje terug. En wat blijkt? Vanavond is het dus weer zover. Vanavond mogen de kinderen van groep 3, 4 en 5 weer uit-de-pan-gaan-swingen in het locale buurthuis. Dat zal me een feestje worden. De piepers staan al klaar om op tijd op het fornuis te gaan. 18h30 Is verdomd vroeg om klaar te zijn met eten, verkleden, haren kammen, make-upen en parfum spuiten.
Maar stiekem vind ik het wel leuk. Stiekem moet ik lachen om de afspraakjes die al zijn gemaakt met haar klasgenootjes. Stiekem zou ik ook best van een afstandje willen blijven kijken naar al die kids……maar dat is dus uit den boze! Brengen en halen, dat is het enige wat mag! Voor de rest zijn vaders of moeders niet gewenst!
Het eerste loslaten is dus begonnen……….en dat is, ondanks het feit dat ik haar dit ontzettend gun en ik het heel erg leuk vind, ook ontzettend moeilijk!
En terwijl ik dit stukje schrijf, vraagt ze me tussen neus-en-lippen: “komt Huis Anubis ná de kinderdisco of érvoor?”. Ik heb maar niet gezegd dat het tijdens is…………daar komt ze straks vanzelf achter!