Categories
Zomaar

Van de regen in de………….zon!!

Vorige week zat zo’n beetje álles tegen wat maar tegen kon zitten. Deze week schijnt echter letterlijk en figuurlijk de zon weer. Wat een weertje! Dit is zó genieten! Terwijl ik achter (of is het nou voor?) m’n laptop zit en ondertussen nog wat puntjes op de bekende “i” aan zetten ben in verschillende rapportages, kijk ik heerlijk naar het zonnetje buiten. De tuin is weer netjes (dankzij Manlief en de hogedrukspuit), de nieuwe olijfboompjes staan er gezellig bij en de was hangt buiten te drogen. Allemaal dingen waar je de hele winter alleen maar van kunt dromen. De winterjassen liggen ook al klaar om te wassen, zodat ze daarna snel de kast (of de zak van max) in kunnen. Die omschakeling is voor mij het begin van de lente. Zowel het weer als mijn humeur zijn als een blad aan de boom omgeslagen. En daar wordt iedereen beter van. Vooral mijn omgeving thuis :-) . De kindjes zijn ook de hele week al gezellig. Geen (of bijna geen) dwarse buien en dat ondanks het verzetten van de klok. Iedere ochtend moet ik ze namelijk wakker maken. Meestal komt dat hun humeur niet ten goede, maar deze week gaat het allemaal prima. Zoon komt fluitend uit bed en bestookt me meteen met wel 100 knuffels en kusjes. Dochter vindt alles wat ik heb klaargelegd prima en trekt het gewoon zonder te zeuren aan. Zelfs haar haren doen, is geen probleem. Ik weet niet of het weer ook van invloed is op het humeur van de kindjes, maar als dat zo is, dan hoop ik dat het nog lang zo zonnig mag blijven.
Wat de meubels betreft, ben ik nog steeds niet veel wijzer. Afgelopen maandag zou de fabriek komen kijken, maar de uitslag is nog niet bekend. Eigenlijk heb ik nu de instelling dat geen nieuws goed nieuws is. In geval van ‘geen vergoeding of reparatie’, had ik hoogstwaarschijnlijk al wel wat gehoord.
Het weekendje weg heeft er ook toe bijgedragen dat ik alles weer wat ‘zonniger’ zie. Wat was het gezellig zeg……
Heerlijk…..zo’n uitje met zo’n zooitje ongeregeld. Ik benijd zuslief dat ze met zulke kanjers mag samenwerken. Saai is het daar in de kapsalon zeker niet! Één geluk dat er geen bier en wijn wordt geschonken tijdens het knippen ;-) . De sfeer zou zeker optimaal zijn, maar de klanten zouden waarschijnlijk ook wat stukjes oor kwijt raken in plaats van alleen wat haren!