Categories
Zomaar

Rustiger vaarwater….

“Je hebt zeker geen saai leven”, reageerde iemand op mijn weblog. En hoe meer ik daar over nadenk, hoe meer ik daar naar verlang! Wat lijkt het me heerlijk om de huismus te kunnen uithangen en lekker alleen maar dingen te doen in en rondom het huis. Gewoon een beetje het burgertrutje spelen. Gewoon zo’n lekker lopend leventje leiden. En terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me dat dat me waarschijnlijk ook niet helemaal gelukkig zou maken. Een beetje dynamiek in m’n leven is namelijk ook wel prettig. Maar liever niet allemaal tegelijk op één dag!
Het enige wat gisteren nog tegenzat was een opstandige Zoon, die het me behoorlijk moeilijk heeft gemaakt bij de kapper. Gelukkig is die kapsalon van zuslief en ben ik het stadium “schaamte” al lang en breed voorbij. Ook wist ik dat als ik zou toegeven, het hek van de dam was en ik hem de eerstkomende tijd niet meer op die stoel zou krijgen. Een puur machtspelletje dus. En ik heb gewonnen…..yeah!!
Firma Horsten heeft na mijn telefoontje van donderdag ook aktie ondernomen. Toen Man gisteren nogmaals wilde bellen om zijn beklag te doen was alles al in kannen en kruiken. De salontafel is opnieuw opgehaald en maandag komt de fabriek langs om beide tafels te bekijken. Ik ben benieuwd…..
U zult nu wel denken dat mijn leventje dan nu wel in rustiger vaarwater zou zitten, maar niets is minder waar. Een collega/vriendin (de enige vrouwelijke op mijn afdeling) is gisteren geopereerd. Een tumor uit haar borst is verwijderd en we weten pas volgende week of deze goed- of kwaadaardig is. De MRI en biopsie gaven allebei een andere uitslag. Spannend dus en het houdt me ongelofelijk bezig.
Reden te meer om “JA” te zeggen tegen een weekendje uit wat me gisteren door zuslief is aangeboden. Een bedrijfsuitje waar iemand wegens ziekte voor heeft moeten afzeggen (beterschap I.!). Deze plaats vul ik heel graag in, al houdt dat in dat ik een vrije dag moet nemen op maandag. Ik ben er aan toe. Eventjes niks aan m’n hoofd. Bijkomen van een heftige week. Manlief neemt de kindjes voor z’n rekening…..ik kan dus helemaal los :boogie:

One reply on “Rustiger vaarwater….”

Heerlijk dat iemand eens wat kritisch reageert! Je bent de eerste!(ook op hyves staan nl. dezelfde blogs en daar krijg ik de meeste reacties) En natuurlijk heb je helemaal gelijk….ik mag wel wat meer respect tonen voor de niet-werkende vrouw (ongeacht of ze nou moeder zijn ja of nee). Toch is mijn blog absoluut niet denigrerend bedoeld, al laten de termen die ik gebruik waarschijnlijk een ander gevoel achter. En geloof me, ik voel me allerminst een carrierevrouw en er zijn écht weken dat ik stikjaloers ben op de thuisblijfmoeder. Niet in de laatste plaats omdat ze de stress van het combineren kwijt zijn. Ik weet als geen ander dat je het als thuisblijfmoeder nog steeds druk zat hebt. Taken die ik overlaat aan derden, doen jullie allemaal zelf! Ik heb dus ook niet de illusie dat het voor één van beiden gemakkelijker of moeilijker zal zijn. Het is inderdaad maar net waar je jezelf het gelukkigst/prettigst bij voelt.
Máár…….mijn blogs zijn en blijven een verwoording van mijn gevoel op dat moment. Ze zeggen dus eigenlijk meer over mijzelf dan over de personen die ze lezen……met die gedachte kun je misschien ook zulke blogs met een kleine glimlach lezen.

Comments are closed.