Categories
Zomaar

Stilte voor de storm

Het bleef een beetje stil hè in logland! Shame-on-me! Ik was ook zó druk druk druk de afgelopen week. En waarmee? Nou eh………

– Met 2 logeervriendinnetjes van Dochter bijvoorbeeld.  Ééntje helemaal uit Maarssenbroek (voor Dochter ligt dat aan de andere kant van de wereld) en ééntje van een paar deuren verderop. 3 Hartsvriendinnen sinds het eerste uur op het kinderdagverblijf. De 3 musketiers – vrouwelijke dan wel hè – werden ze daar genoemd. De nieuwe K3, ik zweer het u. En ik had er m’n handen vol aan. Aan dat kleutergespuis. Tot halluf èlluf hielden ze het vol. Toen ging het lichtje uit……letterlijk & figuurlijk. Toen ze éénmaal sliepen was ik helemaal verliefd op ze. Om 04h20 hoorde ik:  “ssssttttt…….anders wordt F. wakker………zal ik de téévéé ff aanzetten?”. Nou, u begrijpt, dat ik toen heel snel ter plaatse was. De programma’s die ‘s-nachts om 04h20 op tv zijn, daar wilde ik deze kleuters niet aan blootstellen. Veel log-inspiratie kwam er die dag niet meer in me omhoog……ik wilde alleen nog maar slapen……

Enneh…..

– Met het uitzoeken van een nieuwe auto voor Man bijvoorbeeld. Ook zoiets. Man wil een passat CC. Ja, dat leest u goed. En ik wilde dan dus eerst maar eens zien hoe ruim deze auto van binnen is en of er wel dakdragers op kunnen. Ja zeg hé. Ik moet tenslotte wel genoeg  kunnen meenemen tijdens vakanties enzo. En gelooft u mij maar, als ik zeg dat dat niet in een kofferbak past…….

Enneh…….

 – Met het zetten van de Kerstboom. Ook ieder jaar weer zo’n debacle. Wel een echte, geen echte? De witte, blauwe, zilveren of nostalgische ballen? Doe ik het ‘s-avonds in m’n uppie of samen met de kindjes? Maar de oplossing had ik snel gevonden. Het eerste wat Man van zolder haalde was een klein kunstkerstboompje (ooit in een ver verleden eens aangeschaft, door Man welteverstaan, ik zou zo’n afgrijselijk ding noooooooit hebben gekocht) en Dochter was er meteen verliefd op. Aha…..mooi……zij kon haar gang gaan met haar ‘eigen’ boompje en ik kon rustig die van mezelf optuigen. Enneh……een echte dus hè……na de verbouwing was plaats geen excuus meer.

Enneh……

– Met allerlei mannendingen was ik ook nog bezig. Uitleggen aan Zoon bijvoorbeeld hoe het komt dat hij wel een piemel heeft en Dochter en ik niet. En hoe het komt dat papa “pikkels” op z’n kin heeft. Oftewel een baard van 4 dagen. Want: “als ik niet naar klanten hoef, hoef ik me ook niet te scheren” is Man’s principe. Het feit dat ik altijd zeg: “niet scheren = geen sex” maakt nooit zoveel indruk……….

Enneh………..wat ik nu aan het doen ben? Aan het uitrusten op m’n werk!!!!! Heerlijk even weg van alle verantwoordelijkheden als moeder. Even onder de grote mensen. Wel zonder m’n mooie Kerstboom. Dat dan weer wel. Maar ach, vanavond……..vanavond als Man de kindjes al heeft opgehaald en het eten klaar heeft staan, kan ik in alle rust weer genieten. Genieten van de Kerstsfeer in huis, van de kindjes en van Man’s verhalen/plannen voor het komend jaar (ben benieuwd of hij vanochtend z’n scheermes wel heeft kunnen vinden 😉 !

2 replies on “Stilte voor de storm”

Comments are closed.