De zwemles

Die is dus helaas nog niet voorbij voor ons. Zoals we al vermoedden, mag Dochter nog niet afzwemmen aanstaande zondag. Geeft niks. Dochter gaat graag. Misschien wel té graag. Waardoor de drang er niet zo is om zo snel mogelijk haar diploma te halen. Wellicht dat dat nu wel komt, want haar zwemvriendinnetjes mogen wel al afzwemmen. En nu blijft ze dus alleen met een paar jongetjes van haar groep over. En nee hoor, dat is niet zielig. Dochter wordt volgende week pas 6 jaar en het geeft helemaal niet dat ze nog even wat extra lessen nodig heeft. De volgende afzwemronde is in januari en ik heb goede hoop dat het dan wel gaat lukken. Wat extra oefenen op de zondagochtend met papa……..komt vast goed. Waar ik alleen wel een beetje van baal, is dat ze nu dus verder gaat met lessen op een andere dag & andere tijd. We hadden de zaterdagochtend om 10h30. Ideaal. Niet té vroeg uit bed en voor de middag weer thuis. Dat was wel vol te houden. En nu moeten we waarschijnlijk naar de donderdagmiddag om 17h15. Precies rond etenstijd. Ach ja, het is weer wel een voordeel dat er maar weinig kindjes in die groep zitten. Zo zie je maar………ieder nadeel hep z’n voordeel. “Dan gaan jullie toch ook gezellig mee zwemmen op zondagochtend!”, riep Man enthousiast. En met jullie bedoelt’ie Jens en mijzelf in eigen persoon. “Ja, da’s een goed idee……misschien…….af-en-toe”, antwoordde ik een beetje twijfelend. Zwemmen is niet zo mijn ding. Een noodzakelijk kwaad om af te koelen tijdens een hele warme dag in de zomer. Maar oké….alles voor het goede doel. Als dat moet om Dochter aan het duiken te krijgen en door het gat te laten zwemmen, dan doen we dat maar. Maar om heel eerlijk te zijn, dank ik God op m’n blote knieëen wanneer ze straks allebei hun diploma’s hebben…………….HEERLIJK lijkt me dat…………. Kan ik eindelijk weer eens een goed boek lezen bij het zwembad of op het strand 😉