Lien’s IQ

Ehmmm…………hoe hoog (of moet ik zeggen laag?) is mijn IQ………….tja……………geen idee!
Heb op NU.nl gelezen dat de Nederlanders het hoogste IQ-gemiddelde hebben van Europa! Namelijk 107……….en dat wij vervolgens volkomen terecht onze “Belgen-moppen” maken, want onze zuiderburen zitten op een gemiddelde van 99! De Fransen echter maken het nog bonter met een gemiddelde van 94, maar de “domste” mensen schijnen in Servië te wonen waar het gemiddelde niet hoger dan 89 komt…..
Toch vraag ik me werkelijk af wat er nu uit zo’n test wordt afgelezen! Je kunt namelijk oefenen op het maken van IQ-testen! Na een weekje oefenen, maak je hem daarna wel een stukje beter. Niet dat ik me daarmee ga bezighouden hoor! Zonde van m’n tijd……….je hebt als werkende mom wel wat anders aan je hoofd dan IQ-testen! Laat mij de Belgen-moppen maar bedenken 😉
Maar……..op wie zijn die cijfers eigenlijk gebaseerd? Wie zijn er getest? Want als ik toch terugdenk aan vrijdagavond, ons huishoudbeurs-avondje……..nou………wat ik daar heb zien rondlopen! Echt, daar lag het gemiddelde waarschijnlijk nog onder de 89 van Servië! Misschien omdat Mar10e en ik er waren dat dat het gemiddelde weer met zo’n 15 punten omhoog heeft gekrikt……….dhaaaa (slim en niet zo mooi was het toch? ;-))! Werkelijk………het leek wel een stel losgelaten kippen op een bio-boerderij! Vooral op de food-afdeling……….vreselijk……..al die mensen die staan te dringen om van alles (vooral gratis: die hollanders zijn echt niet dom!) te proeven!
Nou gedver…….al die handjes in die schalen………lekker al die bacillen! Neu da’s niks voor de Lotte’s!!!
Wij hebben ons beperkt tot het bestellen (en netjes betalen) van een Dobben-kroket, die kwam uit het hele hete vet………daar kan weinig mee mis (denken wij dan toch)! Wat mij ineens op de gedachte brengt, dat de Belgen toch wel ergens héééééél erg goed in zijn! In het bakken van frietjes…….heerlijk uit zo’n puntzak! Waarna je vervolgens tot je ellebogen onder de mayonaise zit! Het IQ-gemiddelde ligt dan misschien wat lager, maar zeg nou zelf…….als brabanders zijn we eigenlijk ook een beetje surrogaat-Belg!
Laat mij zo’n test maar niet maken en laat mij maar lekker in de waan dat ik bij het hoogste gemiddelde van Europa hoor! Goed idee Lotte!!!

7 replies on “Lien’s IQ”

Jan, je hebt gelijk……want al zitten de Lotte’s dan aan een gemiddelde van zo’n 120 😉 dan wordt dat toch weer aardig omlaaggetrokken door de rest van de bezoekers die niet boven de 75 uitkomen!

Nou Lotte…….ondanks de combinatie Ibuprofen, Nijlpaard & de hele dag in bed, was het hoogtepunt ver te zoeken vandaag! Voel me klote! 🙁

Wij Lotte’s begrijpen dat gelukkig wel.
En idd, het Lotte-gehaalte qua IQ had een vrijdag
een dieptepunt bereikt. Maar het Lotte-gehaalte
qua uiterlijk was werkelijk waar met zodanige stip
gestegen dat het niet meer te meten viel. Onze
Hema-hobbezak-tas was top of the bill vergeleken
bij alle truttentroliie’s.

Tjaa, we hebben wel een hoogtepunt bereikt. Maar dat
was echter een heel ander verhaal;
“Leve het nijlpaard, wat een schitterd dier……”

Comments are closed.