Hotel

“Waar is papa?” vraagt Senna nadat ze hem al 2 ochtenden en een avond heeft gemist. “In een hotel” antwoord ik. “Oh, waarom dan? Is dat voor vakantie?”. “Nee voor z’n werk” geef ik weer als antwoord, terwijl ik eigenlijk de enigszins jaloerse gedachte krijg: “nou……alleen in een hotel is toch wel een soort van vakantie”. Geen kinderen die om kwart voor zes wakker zijn, geen gedoe tijdens het aankleden en aan de eettafel, geen gestress om de ene naar het kinderdagverblijf te brengen en de ander naar school……om dan vervolgens om 9 uur op je werk aan te komen, terwijl je dus al vanaf 05h45 op bent. Niks van dan al……..

Lekker op je gemak een diner op een boot in de Rotterdamse haven, met lekkere muziek en lekker eten. Vervolgens heerlijk een bed voor je alleen in een luxe hotel en een prima ontbijt wat je op je gemak kunt nuttigen. Zeg nou eerlijk, dat klinkt toch niet vervelend??? Zeker niet als je je realiseert dat het thuis altijd een soort van ‘Ren-je-rot-programma’ is ‘s-ochtends. Nee……man-lief had het weer prima voor mekaar!

Toen Senna vervolgens de conclusie trok dat ALLE papa’s gisteren dus in een hotel hadden geslapen, heb ik het onderwerp maar laten rusten en bedacht ik me dat het toch prachtig is om iedere ochtend bij je kindjes te kunnen zijn. En dat de veel-onderweg-zijnde-papa’s inderdaad misschien wel meer missen dan ze lief is…..

3 replies on “Hotel”

Vertel mij wat; volgende week naar Grenoble gevolgd door een trip naar Milaan een week later… Klinkt allemaal leuk maar ik ben liever thuis bij m’n vrouw en dochtertje!! Want wat is er tenslotte mooier dan de glimlach die je krijgt als we haar ‘s ochtends uit bed halen!

Comments are closed.