School

Tja……….nog 3,5 week en dan wordt dochter-lief 4 jaar!!!
En dan gaat ze dus naar school. Tenminste……….als alles goed is. Ze staat ingeschreven bij een basisschool bij ons in de buurt. De school had een goede 1e indruk op ons gemaakt, de uitleg van bijv. de studiemethoden was duidelijk, de school was schoon, netjes, de klassen zaten vol positieve leerlingen, dus tja……wat wil je nog meer. Echter met de bevestigingsbrief van de inschrijving ging het al mis. We kregen een brief in de bus gericht aan Jan Huppeldepup met een compleet ander adres. Nou ja, kan gebeuren en binnen een half uurtje werd er al aangebeld door een aardige mevrouw met de vraag of wij een verkeerde brief in de bus hadden gekregen. Probleem opgelost en wij kregen de juiste brief voor Senna! Echter………..haar achternaam stond er verkeerd op. En regelneef als ik ben, ikke meteen bellen met school om te vragen of het een schrijffout was of dat ze nu al verkeerd in het bestand stond. Maar nee………alles op school in de computer was goed, dus een schrijffoutje. Kan ook gebeuren.
Echter nu………..nu beginnen toch mijn haren lichtelijk grijs te worden……….nog 3,5 week te gaan en we hebben nog niets gehoord van de school. Volgens vriendinnen moet Senna toch een paar keertjes gaan oefenen en krijg je normaalgesproken een maand vantevoren bericht. Niet dus………tenminste tot nu toe!
Het kan natuurlijk aan mij liggen…….typisch zo’n moeder van wie het eerste kindje voor het eerst naar school moet……..maar ik wil dat het goed geregeld is. En dat Senna inderdaad een paar keertjes kan oefenen en dat ze zich natuurlijk thuis gaat voelen op die school en dat we weten wanneer het daadwerkelijk allemaal van start gaat. Gaat ze al meteen na haar verjaardag naar school of wachten ze tot na de kerstvakantie??? Allemaal vragen waarop ik nu nog geen antwoord heb en wat ik wel graag wil weten. Dan zul je zeggen: “bel dan de school gewoon ff op!!!!”. Ja natuurlijk………heb ik al lang geprobeerd, maar ze hebben HERFSTVAKANTIE!!!!! gggggtssssspffffff