Brabant

12647553_942521875843106_2517557191364434259_n Carnaval. Voor veel mensen één groot feest, maar ook veel mensen begrijpen er geen fluit van. Van de gekte, de schmink, de pruiken en de kleding. En ook niet te vergeten de optocht, de alcohol, de muzieksoort, de polonaise en het gehos. Ik vind het heerlijk. Ieder jaar wordt er weer een outfit bijgekocht en pruiken heb ik inmiddels in alle kleuren en maten.

Zaterdagavond is mijn favoriete avond. Dochter heb ik niet subtiel laten weten dat ze gerust 5 dagen mag, maar dat mama op zaterdag geen taxi zal zijn. Dat probleem loste zich snel op en ons dametje blijft dus bij een vriendinnetje slapen die avond. De rest van de avonden wil ik gerust rijden. Als geboren en getogen “Broabaantse” stimuleer ik Dochter maar al te graag. Ik weet hoeveel plezier ik zelf heb gehad in mijn jongere jaren en hoe leuk ik het vond en nog vind trouwens.

Inmiddels moet ik altijd na zo’n feestje iets meer tijd incalculeren om weer “op te drogen”. Dus als ik de rest van de dagen voor taxi moet spelen, is dat op z’n minst een voordeel voor de alcoholconsumptie en de herstelperiode. En aangezien ik dit jaar geen rekening met mijn werk (welk werk??) hoef te houden, ben ik lekker wel in de gelegenheid om meerdere avonden de welbekende bloemetjes buiten te zetten. Ik hou d’r van.

De voorpret is eigenlijk al net zo leuk. Enkele weken geleden hebben we ons alweer in het nieuw gestoken. Het uitzoeken van zo’n outfit en alle bijbehorende accessoires is al een feestje op zich. Het passen, het bedenken……hoe gekker hoe beter. Maar ik blijf wel een vrouw hé…..dus het moet wel allemaal bij elkaar combineren en passen. Van de kousen/panty’s tot de pruik en eventueel de hoed. Heerlijk.

Nog 5 nachtjes slapen en dan begint het. Het feest waarvoor je toch echt onder de rivieren moet zijn. Het zuiden des lands. De plek waar ik ben geboren en waar ze me met geen mogelijkheid weg krijgen. Ik hou van de mensen, van de zachte “G”, van de gezelligheid, van de gastvrijheid, van het bourgondische, zelfs van Guus Meeuwis en last but not least……van CARNAVAL……

En mensen van boven de rivieren…….neem ons a.u.b. niet te serieus volgend weekend…….dat doen we zelf namelijk ook niet 😉

Aláááááááf