Bladcadeau

bladcadeau_red__15Weet u waar ik het nu over heb? Bladcadeau?
Vooruit…even een korte uitleg.
Bladcadeau is een cadeaukaart die je aan vrienden of familie cadeau kunt geven, zodat ze voor een bepaalde periode hun favoriete tijdschrift kunnen bestellen. Na die periode loopt het af en zit je dus niet vast aan een abonnement. Mooi concept. Veelbelovend was het ook. Vele malen heb ik vrienden en familie zo’n kaart cadeau gedaan. Het kan namelijk voor jong en oud. Van de Donald Duck, de Tina tot de Libelle, de Linda of zelfs de Playboy kun je bestellen.

Echter……jammer maar helaas. Dit concept is gedoemd om te mislukken. De teloorgang is wat mij betreft al ingezet en dat heeft Sanoma (de tijdschriften leverancier) totaal aan zichzelf te danken. Ik geef het inmiddels aan niemand meer cadeau. Ik zou niet durven. Natuurlijk is het concept van een tijdschrift naar keuze voor een bepaalde periode helemaal OK. Leuk zelfs! Maar op het moment dat ik zoiets cadeau doe, zadel ik mijn geliefde vrienden, familie en kennissen op met een soort van stalkersbedrijf.

Wist ik veel. In het begin. Nu wel dus.

Je kunt na afloop niet gewoon denken….”leuk!”. Neehee….er moet vanuit Sanoma natuurlijk wel even nagebeld worden of u uw abonnement (wat een cadeaukaart natuurlijk hel-le-maal niet is) niet wilt verlengen. Want….luister…..ze hebben zo’n aantrekkelijke aanbieding. Rot op. Met je aanbieding. Als ik een abonnement had gewild, had ik dat al lang afgesloten. Het was leuk. Punt. Voor een tijdje. Maar stop met bellen Sanoma. Echt. Zo vreselijk irritant.

Zelf was ik de laatste keer helemaal in het marketing concept gestonken. Ik had een bladcadeaukaart gekregen. Leuk. Bestelde vervolgens de Linda voor een periode van 3 maanden. Maahaar….er was een actie. Voor een kleine 7 euro kon ik het abonnement (let wel…dat was het natuurlijk niet) verlengen met 3 maanden. Mwha….dat leek me wel wat. Niet doen mensen. Nooit meer doen. Wat bleek. Ik was lid. Van de Linda. Tot wederopzegging van mijn kant. En dat was nou juist wat ik niet wilde. Meteen heb ik gebeld om linea recta mijn abonnement weer op te zeggen. Ze snapten er niks van. Zelfs niet toen ik uitlegde dat ik niet ineens een abonnement door m’n strot geduwd wilde krijgen.

Maar goed…..in de toekomst geef ik mijn vriendinnen gewoon een goed boek. Of een stapeltje tijdschriften (zit er altijd wel iets tussen wat ze leuk vinden) of een fles wijn (altijd fijn!) maar nooit meer BLADCADEAU. Het had een leuk concept kunnen zijn. Echt. Maar helaas…..de verkeerde marketing strategie heeft ervoor gezorgd dat ik m’n buik ervan vol heb….