De Wereld die Outplacement heet

Er gaat een wereld voor me open, écht wáár! De wereld die outplacement heet. En het is léuhéuk joh…… Was ik eerst nogal sceptisch over dat hele outplacement-gebeuren, moet ik nu toch eerlijk bekennen dat ik er enthousiast en best wel blij van word. Nou ben ik van nature al een blije gup dus wat dat betreft verandert er niet zoveel, maar toch……. Al die leuke testjes die ik kan doen en waar dan allerlei interessante dingetjes over mezelf uitrollen…..zo maar…..echt leuk! En nu blijkt uit één van die testen (de drijfverenanalyse) dat ik een creatieve geest ben/heb en eigenlijk alles wat nieuw en anders en moeilijk is erg leuk vind. Hmmmm……..dat geeft te denken, niet?

 Bij creativiteit dacht ik vroeger aan schilderen, knutselen, muziek en/of theater maken. Maar een creatieve geest houdt natuurlijk veel meer in. Volgens mijn persoonlijke begeleidster (een geweldig aardig leuk mens by-the-way) zit mijn hoofd nogal vaak vol, zie en hoor ik alles en leg ik in een bliksemflits verbanden en zie ik oplossingen en combinaties van die twee voorbij komen. Dat drukke is dus nogal zacht uitgedrukt. Een windkracht 9 is er soms niks bij. Niet dat ik dat niet kan handelen hoor. Nee, ik vaar daar wel bij. Zolang ik mijn eigen grenzen goed genoeg bewaak. En dat heb ik in de loop der jaren wel geleerd. Gelukkig. Maar ik begrijp nu wel beter waarom ik soms moe van mezelf word ;). Stel je eens voor dat je druk aan het werk bent en je hoort dat iemand een kopje koffie laat vallen. Ik hoor dat dus allemaal. En dat niet alleen. Ik trek bijvoorbeeld gelijk de conclusie dat dat al het 3e kopje in 1 week tijd is en dat er dus nog maar 9 over zijn en dat we dus nieuwe kopjes moeten kopen. Zoiets. En dat gebeurt dan dus de hele dag met van alles en nog wat. Het staat nooit stil. Wat dat betreft lijkt Zoon misschien toch wat meer op mij, maar dat terzijde ;).

Naast creativiteit scoor ik ook hoog op het sociale vlak. Een mensen-mens. En die combinatie van sociaal en creatief geeft aan dat ik eigenlijk op helemaal een verkeerde werkplek zit. Misschien toch een geluk dat het hier vanzelf ophoudt over een paar maandjes! Op naar iets nieuws. De eerstvolgende test (job-analyse) moet meer duidelijkheid gaan geven in de richting die ik op zou willen. Maar de drijfveren zijn al erg duidelijk in beeld. Op individueel gebied scoor ik het hoogst op vrijheid, creativiteit en vernieuwing. Op omgevingsgericht gebied scoren sociaal, groepsgevoel, harmonie, orde, structuur en betrouwbaarheid het hoogst. Voor machtscultuur en een overdreven regelcultuur ben ik superallergisch! Regeltjes zijn prima, maar dan moet ik ze zelf hebben bedacht……haha! Structuur is belangrijk om de chaos in mijn hoofd in bedwang te houden, maar ook hierbij geldt dat het dan wel MIJN structuur moet zijn en geen opgelegde.

Het woordje “eigenwijs” kwam ook meerdere keren naar boven in mijn profiel :). Goh……

Één geluk dat eigenwijs ook wijs is…………………

3 comments on “De Wereld die Outplacement heet”

 1. Marcel

  Alles wat anders is, is nieuw en als het nieuwe niet bevalt doe je toch gewoon iets anders?

 2. Aline

  Ja hoor Loes……..geen probleem om het te gebruiken!

 3. Loes Quik

  Wat een mooie en leuke omschrijving van jouw drijfveren! Ik zie nu helemaal waar je talenten liggen. Humorvol en open communiceren, dat staat je wel!

  Mogen wij jouw verhaal bij Thaeles gebruiken? Misschien op LinkedIn of op onze website?

  Groeten van Loes

Comments are closed.