Categories
Zomaar

Kwaliteit verkleurt niet…….

Ik heb al eens eerder geschreven over mijn pigment, of betergezegd mijn gebrek eraan! En met de zomer in aantocht komt dat onderwerp weer automatisch naar de oppervlakte drijven. Een ieder jaar terugkerend item, waar ik tijdens Koninginnedag 2012 weer even heel erg bewust van ben geworden. Ondanks het smeren (wat ik standaard doe als de zon hoog aan de hemel staat) ben ik toch verbrand. Met als gevolg dat ik nu nog steeds m’n bavariajurkje aan heb, maar dan in het wit ;-).

Vroeger, in mijn tienerjaren (jaja, heel lang geleden dus), had ik last van mijn witte huid. Ik wilde, net als mijn vriendinnen, mooi bruin worden en deed er van alles voor. Zodra ik geld verdiende via allerlei baantjes, heb ik van mijn eerste salaris een zonnebank gekocht. Bijna wanhopig zoekend naar die mooie bruine teint. En gelooft u me……die kwam niet. Ook niet door die zonnebank. Natuurlijk kwam er wel een licht tintje, maar niet die mooie bruine huid van mijn vriendinnen. Gelukkig zijn we die fase gepasseerd. Met mijn 40+ heb ik er al lang geen last meer van. En iedereen die dat wel heeft, kijkt simpelweg maar de andere kant op. Tegenwoordig kan ik er zeker wel om lachen. Een beetje zelfspot doet namelijk wonderen.

Opmerkingen van “de nieuwe campina-reclame” tot “Lien Witvis” zijn me niet vreemd en vaak zijn ze door mij zelf bedacht ;). Zo hoorde ik ooit van een kennis de opmerking dat zijn vrouw wel van hele goede kwaliteit moest zijn…….ze verkleurde namelijk nooit. Hilarisch vond ik die opmerking! Die gebruik ik dus tegenwoordig zelf ook als mijn witte huid weer ter sprake komt.

Het meest dramatische gedeelte van mijn gebrek aan pigment zit echter in de benen! De rest van mijn lijf wordt tegenwoordig na wat inspanning van mijn kant, redelijk bruin…….MAAR DIE BENEN……..poeh poeh! En bij iedere mooie dag die in het voorjaar voorbij komt, word ik altijd pijnlijk aan dat feit herinnert. Bij de eerste zonnestraaltjes wil ik het liefst mijn zomerjurken tevoorschijn halen en zocht ik voorheen wanhopig naar mijn “bruin-uit-een-potje”!!!! En ik weet niet wie dat ook wel eens op z’n benen heeft gesmeerd, maar dat spul stinkt!!! Tegenwoordig ben ik daar dus ook mee gestopt. Geen “bruin-uit-een-potje” meer voor Lien.

Ik ben nu eenmaal wie ik ben! What you see, is what you get……… En iedereen die daar problemen mee heeft, heeft mooi pech! (zegt zij, die stiekem na 3 jaar haar zonnebank weer onder het stof vandaan heeft gehaald en wel weer is begonnen met kuurtje……..maar dat vertel ik hier niet hardop natuurlijk……..ssssstttttt)