Categories
Zomaar

Modeblogje…….

Altijd moeilijk of ik me daar over uit moet laten op dit blog. Over mode. Of over wat trendy is.

Het leukste vind ik persoonlijk toch de mensen die er een eigen draai aan geven. Die toch modieus zijn, al is het niet precies wat er op de paspoppen in de etalage hangt. Knap vind ik dat. En gedurfd. Vaak staat het ze nog ook……..

Sta ik ’s-Ochtends te wikken en te wegen of dat shirt of die blouse wel kan op die broek of rok, lopen zij ondertussen in de meest gekke combinaties. Creatief is misschien ook wel de juiste benaming. En stiekem ben ik dan ook wel een beetje jaloers op die mensen.

Ik zou ook zo graag wat meer creativiteit in me hebben. En dan bedoel ik niet op schrijfgebied, want dat gaat me best goed af.

En het schrijven doe ik eigenlijk ook voor mezelf. Daar ben ik al eerder uitvoerig over uitgewijd op dit blog. Schrijven is mijn manier van mijn gedachten ordenen. Op die manier verwerk ik alle leuke en mindere leuke dingen in mijn leventje. Gewoon een uitlaatklep dus……

Eigenlijk bedoelde ik meer creatief op het gebied van schilderen, knutselen, naaien, ontwerpen, muziek…….whatever.

Ik heb me er nooit op toegelegd dus ik weet niet of ik het kan. Najaa……….zingen kan ik in ieder geval niet, dat moge duidelijk zijn. Menigeen onder u heeft al eens van mijn zangtalent kunnen genieten tijdens de verschillende feestjes (die om de een of andere reden altijd uitmonden in een soort van karaoke en met een flesje wijn achter m’n kiezen vind ik dat nog leuk ook). Gelooft u me…….ik zing knettervals!

Wat niet wil zeggen dat ik geen gevoel heb voor muziek en ritme. Ik heb niet voor niets lang geleden nog een jaartje gewerkt als danslerares (nu niet te hard lachen, ik was nog jong……..toen). Wie weet kan ik best leren om een instrument te bespelen.

Maar wat ik me soms ook afvraag is of ik wel creatief wil zijn of dat ik er alleen creatief wil uitzien……..da’s natuurlijk een groot verschil. Gelukkig heb ik met mijn korte kop en moderne bril al een redelijk artistiek uiterlijk…………dat gedeelte zit dus al wel goed 🙂

Afijn………we zijn aan het afdwalen van het onderwerp. Het ging hier over mode. En de mode van deze zomer is KLEUR! Heerlijk! Ik word al vrolijk als ik er naar kijk. Ik houd van kleur. Het maakt me blij. En als ik blij ben, ben ik meteen ook een stuk gezelliger. Ook mooi meegenomen voor de rest van het gezin ;).

En ben ik normaliter iemand van de jurken en rokjes, deze zomer vind ik al die chinobroekjes geweldig met hun ietwat laaghangende kruis. Ze zitten heerlijk. En het liefst heb ik ze in alle kleuren. Erg fijn dat ik nog wat shop-afspraakjes in mijn agenda heb staan……….eens kijken of ik zelf wat leuks gecombineerd krijg……… Wat hippe outfits die goed passen bij m’n artistieke kapsel!!! Uiteindelijk is MODE ook maar gewoon een woord. Het is maar hoe je er zelf tegenaan kijkt en welk gedeelte je wel meeneemt in je garderobe en welk gedeelte niet…….. Je moet jezelf altijd goed voelen in wat je draagt, dat staat voor mij voorop!! Al zijn er wel eens mensen bij wie ik denk: “waar heeft die deze ochtend aan gedacht, toen hij/zij dit uit de kast trok?”. Maar wie ben ik tenslotte????? In ieder geval ben ik gelukkig niet van de modepolitie!!!!