Categories
Zomaar

De Reünie

En nee, ik heb het hier niet over het boek van Simone van der Vlugt. Ook zeker de moeite waard om te lezen, daar niet van.

Nee, ik had zelf afgelopen zaterdag een reünie. Eentje met zo’n 260 oud-collega’s. En dat was bijzonder. Heel bijzonder.

Natuurlijk kende ik ze niet alle 260. Gelukkig niet. Dan had ik tijd te kort gehad om iedereen te spreken. Nu ben ik wat selectiever te werk gegaan en heb gesproken met de mensen die er voor mij toe deden en nog steeds toe doen. Wat een energie was er voelbaar die avond. Zoveel mensen die jaren met elkaar hebben samengewerkt in een megagrote organisatie waar momenteel niet veel meer van over is. In hoogtij dagen werkten er zo’n 1000 man en nu zijn we nog met 40 over. Toen ik binnenkwam bij dit bedrijf waren we nog met 350 mensen. In 14 jaar tijd zijn er hier dus ook nog 310 van afgevloeid. De productie is overgeheveld naar China en wat over is gebleven is een handje vol engineers, marketeers en administrators. En het feit dat ik er nog steeds zit, is geen kwestie van geluk of ongeluk. Het is zoals het is en het loopt zoals het loopt.

Natuurlijk is mijn werk momenteel een stuk minder dynamisch dan in het begin, maar ach……..dat past eigenlijk wel bij de gezinssituatie van dit moment. Ik klaag niet. Heeft ook geen zin. Als ik het niet meer zie zitten, moet ik simpelweg op zoek naar iets anders. Wat me weer aan het denken zet over wat ik dan zou willen? Ik kom er nog niet helemaal uit wat dat dan is en het is ook niet direct nodig.

Toch laat zo’n reünie je ook weer even zien hoe goed andere mensen de draad hebben opgepikt en nu eigenlijk veel beter af zijn dan eerst. Mensen die doodbloedden in hun werk en nu weer alle creativiteit die ze in zich hebben kunnen gebruiken. Mooi is dat.

Ik ging er heen met niet al te hoge verwachtingen, maar ik moet toegeven……….het was een topavond!!! Ik heb mezelf vermaakt van het begin tot het eind. Het was een vrolijke boel met heel veel enthousiaste mensen. Er was genoeg te eten en te drinken, de sfeer was geweldig en de mensen om me heen maakten het feestje compleet. Dat geeft op de één of andere manier een boost.

Ik weet niet of er ooit nog zo iets wordt georganiseerd, maar 2 dingen weet ik dan wel zeker:

1)      Ik ben er bij!!

2)      Ik ben dan niet de BOB!!