Categories
Zomaar

Over December, Achmea & de Kerstkaarten…….dus…….

Zit ik laatst nog een potje te klagen over die onvermijdelijke decembermaand, issie nou ondertussen alweer bijna voorbij!
Nog een paar daagjes buffelen en dan is het Kerstvakantie. Dit jaar heeft mijn werkgever voor het eerst besloten collectief te sluiten.
Iedereen heeft dus vakantie en dat merk je op de werkvloer. Aan de ene kant is er stress (ooohhhhhh HELLUP …… alles moet nog af!) en aan de andere kant kijkt iedereen uit naar dat weekje niks doen.
Nou ja…….niks doen…….veel eten, het nodige drinken en de “verplichte” familiebezoekjes kunnen nog wel eens vermoeiender zijn dan een week werken! Maar alleeh, even geen deadlines is ook wel prettig. Bovendien heb ik niet (net als de meeste van mijn collega’s) 1 week vakantie, maar heb ik (net als de kindjes) nog een 2e week! Heerlijk vooruitzicht.
Hoe dan ook, voordat de vakantie begint, hebben we eerst nog wat obstakels te overwinnen. Obstakels in de vorm van kerstvieringen en –lunches. Allemaal gezellig hoor, daar niet van, maar dan merk je dat het niet handig is als je kindjes op 2 verschillende scholen zitten. Daar bovenop nog een kerstlunch met het werk en de dagen zitten tot op de minuut volgepland. En dan niet te vergeten: DE BOODSCHAPPEN. Die moeten ook nog ergens tussendoor in huis worden gehaald. Strakke planning dus……….en daar mag niet meer te veel tussen komen of we eten frietjes óf pannenkoeken 2e Kerstdag. Waar ik overigens de kinderen waarschijnlijk een heel groot plezier mee doe :d . Inclusief het grote kind. Maar tot nu toe heb ik toch in m’n hoofd dat er iets van een Kerstmenuutje in elkaar geflanst moet worden. Al te ingewikkeld zal het niet worden, niet met mijn kookkunsten in ieder geval……….ik zal er mijn hersens de komende dagen nog eens even over kraken……
1e Kerstdag eten we buiten de deur. Daar hoef ik me dan ook niet druk om te maken. Dat is een kwestie van aanschuiven en lekker eten en drinken. En daar ben ik dan weer wel goed in. Vind ik persoonlijk. In dat aanschuiven, lekkere eten en drinken :) .
Het is alleen wel te hopen dat ik de komende weken geen ziekenhuis meer nodig heb. Want ja, lieve mensen, ik ben dus bij Achmea verzekerd. En het ziekenhuis waar ik normaliter terecht kom als er iets is, helpt geen klanten van Achmea meer dit jaar. Ik heb natuurlijk niet in de planning om nog een bezoekje te brengen aan één of andere arts, maar je weet het maar nooit (met mijn kookkunsten wil ik er bijna achter plakken).
Al is het natuurlijk te zot voor woorden dat dit kan. Dat je per maand zo’n 140,00 euro betaald voor een uitgebreide ziektekostenverzekering en dat diezelfde ziektekostenverzekering vervolgens te weinig zorg voor je inkoopt, zodat je niet meer terecht kan in 2011. Bizar, ongelofelijk, onbegrijpelijk en pure oplichterij vind ik het. Het is nog geen 31 december, dus overweeg ik momenteel om nog snel even te switchen van verzekeraar. Nu kan het nog. En m’n geld willen ze per slot van rekening overal wel hebben.
Daar komt dan ook nog bij dat er doodleuk gepubliceerd wordt vandaag dat Achmea een belang van 77%  neemt in de onafhankelijke vergelijkingssite “independer”! Lekker onafhankelijk jah……….duhuhhhhhhh……….dus!
Afijn, dat moest ik ook nog even kwijt, dat begrijpt u ongetwijfeld.
Verder heb ik besloten dit jaar geen kerstkaarten te versturen! Sorry als u één van die vrienden of kennissen bent, die al dagen voor de brievenbus ligt te wachten op een kaartje van mij. Het komt niet. Heb ze niet geschreven. Heb ze niet verstuurd. Mijn excuses.
Desalniettemin wens ik u allen een hele fijne, gezellige, liefdevolle Kerst toe en hoop ik dat 2012 alles mag brengen waar u op hoopt (behalve de jackpot van de staatsloterij want die komt al naar mij)…………Amen.