Categories
Zomaar

Deurventer

Ik weet niet eens of je dat zo schrijft…….deurventer! Een ouderwets woord voor een nieuwerwetse manier van je spullen aan de man brengen. Nou ja, nieuwerwets…..het is eigenlijk iets wat natuurlijk al eeuwenoud is. Het verkopen van spullen aan de deur. Vroeger waren het spullen en tegenwoordig zijn het services, zoals energie etc.
Zo stond er afgelopen woensdagavond ook weer zo’n pipo voor de deur. Z’n haren zagen eruit alsof hij persoonlijk omver was geblazen door de zonnestorm die langs zou komen. Fred Flinstone was er niks bij………
En dan de verschrikkelijke gedrevenheid van ut ventje (–> schat zo’n dikke 20 jaar jonger dan ik).
Daar kun je aan de ene kant dan weer niet over zeuren want aan de andere kant zijn er ook genoeg jongeren waarbij ik zelf hoogstpersoonlijk wel wat peper in de reet zou wil stoppen om ze enigszins vooruit te krijgen.
Maar allee, terug naar de deurventer. Deze pipo was dus van Oxxio!
De deurbel ging op het moment dat spitsuur hier thuis net voorbij was. Op het moment dat ik net in joggingbroek met de beentjes omhoog op de bank lag te zappen. Wrong moment jochie, wrong moment!
Ik verwachtte iedereen aan de deur maar niet zo’n blaaskaakje met raar haar en een Oxxio jasje. Of ik de consumentenbond kende???? Hey hallo, ben niet helemaal van gisteren al woon ik in een Brabants dorpje in plaats van Amsterdam!!! Wrong opening jochie, wrong opening! Ik stond dus al op scherp……..
Afijn hij begon z’n verkoopverhaal af te steken. Over waarom ik te veel wilde blijven betalen en waarom Oxxio zo’n goed alternatief was. En al probeerde ik hem al zeker 5x duidelijk te maken dat ik niet geïnteresseerd was, hij was onverwurmbaar en bleef maar doorgaan. Nadat ik voor de 6e keer nogal onvriendelijk duidelijk probeerde te maken dat ik niet zat te wachten op z’n verkooppraatje en niet geïnteresseerd was in Oxxio, kwam het eindelijk binnen!!! Met een kort “prettige avond verder en BETAAL ZE!” nokte hij ‘m. Ut joch!!! Perplex sloot ik de voordeur……”en BETAAL ZE!” nog namijmerend in m’n hoofd.
Waar haalde hij het gore lef vandaan! Nou, beste Oxxio, hier leest u een zeer tevreden Essent-klant. En ja, misschien betaal ik wat te veel in de maand of per jaar. En ja, ik ben me van dat feit best bewust. Maar op z’n minst komen ze niet aan m’n kop zeiken op m’n vrije avondje TV-hangen. En mocht ik nou mezelf volgend jaar een hoedje schrikken van de jaarafrekening van Essent en me op dat moment beramen om over te stappen naar een ander………NO WAY dat het ooit naar Oxxio zal zijn!
En de volgende keer als ik zo’n pipo met ontploft haar aan de deur heb, geef ik hem eerst een kaartje van de kapsalon van zuslief en zal ik hem de vraag stellen of hij zich bewust is van het feit dat hij VEEL TE VEEL betaald heeft voor de kapper 😉

3 replies on “Deurventer”

Hahaha…………ja het is wat met die guppies!
Snap best dat je als student wat wilt bijverdienen, maar doe dat dan lekker in de horeca of in de supermarkt ipv mensen langs de deuren lastig vallen.
Grtz

PS: jij had al lang RIJK kunnen zijn als je eerder was overgestapt ;). Maar je moet je geld toch ergens laten nie? haha

Ha ha, toevallig had ik afgelopen week 2 van die guppies aan de deur. Dit maal van Essent. Essent bied U een 20 % goedkopere stroomlevering. Bedenkt U zich eens in wat U met dat geld kan doen! (dat doen alle verkopers ;-)Zegt de ene gup tegen de andere, “Jaa, hij is nog een beetje onwennig. Hij doet het nog maar net” Nou dat was wel duidelijk. Het gesprek werd dan ook niet veel later overgenomen door de “ervaren” gup. Nog steeds een broekie natuurlijk. Of ze binnen mochten komen om een en ander uit te leggen. “NEE”.
Op het eind een folder gevraagd en die mochten ze niet geven. Dus dat was einde gesprek voor mij.

(dus Essent is 20% goedkoper en Oxxio zit daar nog onder. Jeetje ik betaal echt teveel)

PEEEEter

Beste Alien,

Wij vinden het vervelend om te horen dat u niet bent te spreken over één van onze verkopers. Het is niet de bedoeling dat onze verkopers opdringerig over komen. Wij willen u daarom vriendelijk verzoeken uw postcode en huisnummer door te geven via ****@oxxio.nl. Op deze manier kunnen we terugvinden wie er bij u aan de deur is geweest en deze persoon aanspreken op zijn gedrag.
Wij willen u bedanken voor het kenbaar maken van uw klacht. Op deze manier leren we wat onze verbeterpunten zijn en kunnen wij hier aan werken.

Met vriendelijke groet,

Fabienne
De Oxxiomedewerker

Comments are closed.