Categories
Zomaar

Opstartproblemen of toch PMS??

En zo gebeurt het dat ik op vrijdagmiddag om 15h30 kinderloos door een stortbui over de A27 terug rijd naar huis. Ze zijn logeren. Mijn schatjes, mijn kleine holigans, die éénmaal bij opa en oma gearriveerd als 2 ongeleide projectielen over de banken rosten en luisteren ho maar!!! Hopelijk overleven opa en oma (en de bank by-the-way) het logeeravontuur.
Vantevoren lijkt dat allemaal zo’n goed plan hè. Heerlijk een avondje voor ons tweetjes. Een hapje eten, nog even de stad in en nog naar een verjaardag…..gezellig. Maar dan lees ik op nu.nl dat zowat heel Nederland één grote takke-file is. En dat het zomaar zou kunnen dat manlief heul laat thuiskomt uit Den Haag. En we misschien helemaal geen tijd meer hebben voor wat winkels in Wolluk-city. Balen mensen balen.
Zeker als je al een paar dagen in een soort van PMS-bui zit. Voor de mannen onder ons, Pre Menstrual Syndrome. Er zijn wel meer vrouwen die er last van hebben. Niet dat ik het in ernstige mate heb, maar toch…..
Iedere maand is het weer te merken aan m’n humeur, aan m’n gemoedsrust, aan m’n behoefte aan chocolade, aan m’n BH die ineens wel 2 maten te klein lijkt (tot groot genoegen van manlief, maar dat terzijde) en tenslotte aan de zeurende buikpijn. De echte menstruatie blijft vervolgens achterwege. Daar zorgt een erg fijn voorbehoedsmiddel wel voor……
Afijn, weer genoeg in detail getreden geloof ik 😉 . That’s me……an open book! Een never-ending-story betergezegd…haha…ik moet weer lachen om mezelf, grappig. PMS is dus weer op z’n retour! Of het was dit keer helemaal geen PMS, maar vakantie-ontwennings-verschijnselen. Dat kan ook nog.
Want, jeetje, wat had ik een opstartproblemen deze week. Ik nog meer dan de kindjes. En vooral Zoon ging van het begin af aan heel goed. Net of er geen vakantie was geweest, schreef de juf nog in z’n schriftje. Fijn. Heel fijn. Alleen jammer dat hij vanochtend toch een paar ‘dwarsliggers’ scheen te hebben veroberd. Hij weigerde naar huis te lopen. Meneertje wilde met de auto en dat ging dus niet, want ik was ze te voet gaan ophalen. En als meneertje zegt dat hij iets niet doet, dan doet hij het dus ook niet. En wat bij andere kindjes werkt (bijv. zelf gewoon doorlopen) dat werkt niet bij ons ventje. Die ging gewoon op de stoep zitten en bleef daar net zo lang zitten tot ik hem weer kwam halen. Klein addergebroed. Maar wel MIJN addergebroed. En na wat pogingen van mijn kant, kreeg ik hem tenslotte mee. Pfff…..
Dochter is ook prima gestart in groep 4. Haar opstartproblemen uitten zich alleen door vervroegd pubergedrag. Alles wat ik zeg is stom. Alles wat ze moet doen is stom. Alle kleren die ze heeft, zijn stom. En het woordje “boeien” gebruikt ze in zowat elke zin als stopwoord.
Nee, een gezellig weekje hebben we achter de rug…..op naar weer een nieuwe!!!