Bye Bye Holiday

Nou, daar zitten we dan…….aan de voorochtend van het moment waarop het hele circus weer gaat beginnen. Het circus van op-tijd-uit-bed, van lunchpakketjes/fruit maken, van tasjes inpakken en van alles op-uur-en-tijd. Niks geen geleuter meer in de ochtend. Niks geen tot 10uur in de pyama rondhangen en niks geen vrijheid-blijheid meer. En eerlijkgezegd is dit het eerste jaar dat ik niet hard roep: “de vlag gaat uit maandag!”. Voorgaande jaren was ik erg blij met weer ritme-in-de-tent! Dit jaar zijn de 6 weken zo relaxed verlopen dat het van mij best nog wat langer had mogen duren. Dochter die inmiddels op een leeftijd is dat ze lekker haar eigen gang gaat en Zoon waarover ik me in vakanties geen zorgen hoef te maken. Die gewoon alles op ZIJN tempo mag doen en niets MOET. Heerlijk……
Maar hoe dan ook, morgen gaat alles weer beginnen en gisteren hebben we al een kleine voorproef gehad van de zwemles die weer is gestart. Het was weer even wennen voor ons manneke. Allemaal dingen die hij moest. Niet het soort zwemmen zoals we in Spanje dag-in-dag-uit deden. Het continue bommetjes maken, met papa stoeien en onderwatertikkertje met z’n zus en z’n vriendjes. Een waterratje. Dat zeker.
Spanje was in één woord: GEWELDIG. Wat hebben we een superfijne vakantie gehad. Eigenlijk ben ik geen voorstander van ieder jaar naar dezelfde plek te gaan, maar ik denk dat we nu toch wel een stek hebben gevonden waar we het geweldig naar onze zin hebben. En wat, ondanks dat we er dit jaar voor de 2e keer waren, zeker niet is tegengevallen. En eerlijkgezegd denk ik dat iedere andere camping die we nu nog overwegen alleen maar kan tegenvallen. En dan heb ik het niet over de zwembaden hoor. Die kunnen zeker groter en mooier. Maar de caravans, de ruimte die daarbij zit en het schone ervan, zullen niet veel campings evenaren. Over alles is nagedacht. Kortom, wij vinden het er super en als het aan mij ligt…….VOLGEND JAAR WEER!
Dochterlief was de laatste avond zo aan het huilen dat ze weer naar huis moest. Ze wilde niet. Ze wilde daar blijven wonen, want dan kon ze uit school tenminste iedere dag lekker gaan zwemmen. Goed bedacht. En toen ik vroeg hoe dat dan met de opa’s en oma’s moest, antwoordde ze: “die hoeven toch niet meer te werken, dus dan moeten die ook maar hier komen wonen!”. Sja, wat is daar dan tegen in te brengen hè?!
Pas toen ik haar had beloofd om volgend jaar te proberen weer hier naartoe te gaan, ging ze uiteindelijk slapen……onze dramaqueen.
Éénmaal thuis, bij haar vriendinnen, was het weer snel goed. Wat is er nou tenslotte fijner dan je EIGEN bed en je EIGEN douche/bad???? Dat is altijd weer het fijne van thuiskomen…….je realiseert je des te meer hoe fijn het daar is!!
De eerste week op de camping hebben we onze Spaanse kennissen van vorig jaar weer ontmoet. Wat een gastvrije, warme mensen zijn dat toch. Ze hebben ons Moijito’s leren maken en wij hebben ze meegenomen naar een echte Hollandse Snackbar :). Hilarisch, dat snapt u! Én goed voor m’n Spaans……m’n woordenschat is op z’n minst weer wat uitgebreid.
Voor de rest hebben we ontzettend veel plezier gehad met een aantal andere Nederlandse gezinnen. Gezinnen met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijden als wij. Ideaal! Ze hebben zo fijn gespeeld en ook op het zwembad was dat ontzettend leuk. Dochter hebben we voor het eerst echt losgelaten. Die ging ‘s-ochtends met 2 vriendinnen zelf naar het zwembad. Nou was er wel toezicht op de zwembaden hoor en opgeschoten jeugd was op dat tijdstip nog niet wakker, dus wat dat betreft was het niet zo spannend……..maar toch………dat loslaten hè?! Het moeilijkste wat er is………
En het besef dat ze dus al zo groot worden…..ook dat!
Afijn, het is voorbij. Vandaag nog even genieten van het zonnetje en dan morgen weer naar kantoor. Aan alles komt nu éénmaal een einde. Een geluk dat de volgende vakantie alweer geboekt is (shame on me)……lekker skiën!