Categories
Zomaar

Voetbal

Zal ik me dan……..als vrouw zijnde……..toch maar eens wagen aan een blogje over het WK-voetbal? Een groot risico omdat de meeste mannen onder u de kennis van vrouwen over voetbal nogal onderschat. Echter weest u gerust: ik weet wat buiten-spel is, dat hands niet mag, in welk goal gescoord moet worden, wat een gele en rode kaart betekenen, hoe de trainer heet, wat een penalty is en zelfs de meeste spelers ken ik nog van naam. Het valt dus mee ;-).
En van een mooi en dynamisch partijtje voetbal kan ik echt genieten. Helaas was dat zaterdag niet het geval. Het feit dat we in de kroeg stonden en in gezelschap waren van leuke mensen, maakte veel goed. Het voetbal was natuurlijk te saai voor woorden. Als ik thuis had gekeken was mijn interesse snel naar het nulpunt gezakt en was ik me ongetwijfeld over de was of het eten gaan bekommeren.
Maar eerlijk is eerlijk. Ze hebben gewonnen. Yolanthe zal bij zijn dat haar Wesley heeft gescoord. Er is dus nog geen reden om het huwelijk af te blazen……..want laat ons nou eerlijk wezen…….het is dat meneertje Sneijder zoveel centjes verdient met het voetbal……..voor z’n looks zal ze niet zijn gevallen.
Bovendien heeft Oranje in het verleden ook wedstrijden gespeeld, die kneitergoed waren en die ze uiteindelijk toch verloren. Daar worden we ook geen kampioen mee. Laten we dus hopen dat dit een opstart-fase was en dat het vanaf nu alleen maar meer gaat spetteren. Nederland-Japan is inmiddels door de pers gebombardeerd tot saaiste wedstrijd van het toernooi. Maar laten we eerlijk wezen. Ivoorkust-Brazilië spetterde dan wel……maar meer dan de belachelijke ovetredingen, onterechte gele/rode kaart en idiote scheidsrechter blijft er ook niet hangen in mijn gedachten. Maar OK……het spetterde……iets wat Oranje nog niet heeft gedaan.
(Sja……mss achteraf onder de douche……maar dat soort gespetter bedoel ik hier dus niet :))
En nu op naar donderdag. Een wedstrijd waar niks meer van af zal hangen. Wellicht dat ze zonder de druk beter presteren en dat we nu uiteindelijk écht voetbal te zien krijgen.
Ik ben tot nu toe al lang blij dat de kroeg waar Jupiler werd geschonken, mijn bavaria-jurkje niet heeft verbannen!