Categories
Zomaar

Over de zon (die nu even nergens de bekennen is)

Gossienokkie………wat is het weer koud! Wat zijn we snel gewend aan dat mooie weer hè?! Zo werkt dat met mensen. Ik betrap mezelf op het klaarleggen van hoog-zomer-kleertjes voor de kids. En dan wanneer het ochtend is, denk ik: “oeps, laat ik ze toch maar een hemd aangeven en een iets warmer shirt en schoenen met sokjes”. Jammer, ik vond het wel gemakkelijk die sandalen, korte broeken en T-shirts.
Maar goed, zeuren over het weer heeft geen enkele zin. Als er iets in het leven is waar niks aan te veranderen valt, dan is het wel het weer. Hopelijk komen er nog veel van die prachtige weekends. Van die weekends waarop al vroeg de kussens in de tuinstoelen liggen, de parasol wordt opgezet en het waterspeelgoed tevoorschijn komt. Zelfs in de supermarkten wordt meteen op het zonnetje ingespeeld. Koop 3 bussen Karvan Cévitam en je krijgt er een waterpistool bij. Afijn…….6 bussen verder (gelukkig wilde de buurvrouw er 2 overnemen 😉 ) hadden we 2 waterpistolen. Mijn was aan de droogmolen was daar iets minder blij mee want dat bleek een erg leuk doelwit te zijn. Maar alles beter dan wanneer ze mij tot doelwit bombarderen 🙂 . Die was droogde immers toch wel met dat lekkere zonnetje.
Afgelopen zondag, 1e Pinksterdag, zijn we naar de IJzeren Man in Vught geweest. Het was er heerlijk. Koelbox met wijn, bier en drinken voor de kids mee (die mogen immers nog geen bier of wijn 😉 ) en genieten maar van het heerlijke weer. Het was er al druk! Zelfs in het water, wat achteraf maar 17 graden bleek te zijn. Wat was dat verdomde koud zeg……..maar nadat ik door zowat iedereen werd uitgescholden voor “watje”, liet ik mezelf natuurlijk niet kennen! En ging ik ook zwemmen. Kannone…..gelukkig heb ik geen kramp gekregen van de kou. En eigenlijk ben ik niet zo’n zwemster. Zwemmen is voor mij een noodzakelijk ‘kwaad’ om af te koelen als de zon een ietsiepietsie te heet wordt. En eigenlijk kon u dat al zien aan de vakantiefoto’s van vorige zomer. Heul veul foto’s van een zwemmende Man met zwemmende kids. En ik stond er niet op want ik maakte de foto’s……..aan de rand van het zwembad 😉 . Niet dat ik dan niet zwem hoor. Natuurlijk wel. Maar toch wel wat minder fanatiek dan de rest van ons gezin.
Man valt ook altijd af in de vakantie. En laat ik even voorop stellen dat dat niet komt door de biertjes die hij laat staan of het eten wat’ie niet lust! Simpelweg de beweging die hij anders niet heeft…………
Alleen daarom zou je al in Spanje gaan wonen!!!!!
Maar dan moeten we wel in de positie zijn dat we kunnen rentenieren hè…….als je dan daar moet werken, wordt het weer een heel ander verhaal……….