Jeugdzorg Mars & Lien

Ja hoor…….wij hadden het gisteren weer aan onze ‘fiets’ hangen!!!
Gaat de bel om 19h00, we zaten nog heerlijk een ijsje als dessert te eten. Een meisje op helemaal kapot-gelopen blote voeten aan de deur, die met een beverig stemmetje aan Senna vroeg of mama ook thuis was. Nou, natuurlijk was ik er en ging ik even polshoogte nemen. “Mevrouw, wilt u mij alstublieft even wegbrengen?” was de vraag. Nou daar sta je dan!!! “Waar naartoe?” vroeg ik vervolgens. Ze wilde naar vrienden in Loon op Zand. Hortend en stotend kwam er een onsamenhangend verhaal uit, dat ze was weggelopen thuis en zeker niet naar huis terug wilde. Ze was al een paar uur op haar blote voeten aan het ronddabberen en dat was dan ook duidelijk te zien. Het kind zag er niet uit! 14 jaar bleek ze achteraf te zijn. We hebben tenslotte besloten de politie maar even in te schakelen wat ze in eerste instantie helemaal niet wilde. Maar wat doe je in zo’n situatie? Je gaat niet een kind van 14 ergens afzetten, zonder dat je weet dat ze in goede handen is!!! De politie leek echt de beste en enige oplossing en uiteindelijk hebben we haar kunnen overhalen. Vervolgens is de politie bij ons langs geweest wat natuurlijk weer de nodige indruk op onze dochter heeft gemaakt. De eerste vraag toen ze vanochtend wakker werd was dan ook: “is de politie alweer naar huis?” en ze geloofde me pas toen ze alle kamers had nagekeken of ze niet toch nog ergens verstopt zaten.
Afijn Bureau Jeugdzorg is tenslotte ingeschakeld en de agenten hebben het meisje meegenomen om op het bureau te kijken naar een passende oplossing.
Maar het hele voorval zet je wel aan het denken! Kinderen opvoeden…………écht de moeilijkste baan die er bestaat op de wereld!

5 replies on “Jeugdzorg Mars & Lien”

Nou, ik zal de weergoden om wat betere temperaturen vragen! Probeer jullie kindje maar te overtuigen dat het ‘s-nachts moet komen, dan is het nog enigszins te doen. Succes, sterkte en geniet van de eerste momenten dat het kindje geboren is…….zó speciaal om het voor het eerst vast te houden! Dat is pas écht liefde op het eerste gezicht 🙂

De 26ste om precies te zijn; woensdag a.s. dus….

en het klokje zegt:”tik… tik…”

Nou René, ik denk dat Senna daar wel anders over denkt als ze een jaartje of 16 is!! 🙂
Maar ach, we doen ons best en voor de rest zien we wel wat er op ons pad komt. Daar kun je toch nu nog niet op anticiperen…..zolang wij ze maar genoeg waarden & normen meegeven zal het uiteindelijk best goedkomen, denk ik!
Maar eh…….de 24e was het toch??? Nu wordt het dus ÉCHT spannend!!!!!

De enige juiste beslissing!! Zet je inderdaad aan het denken. Maar volgens mij doen jullie het uitstekend met de opvoeding!

Comments are closed.