Categories
Zomaar

Humor

Dat humor één van de basis ingrediënten is voor een goed huwelijk, oftewel een goede relatie, dat is iedereen wel bekend. Humor en gelijkwaardigheid. Dat zijn 2 dingen waarvan ik overtuigd ben dat ze moeten kloppen.
En ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat ik die ingrediënten redelijk heb gevonden :). Ik moet toegeven, het heeft even geduurd, maar nu dan toch……haha. Zo vind ik zelfspot ook altijd zo’n goeie. Waarom wachten tot anderen grapjes maken over mijn mislukte relaties? Ik kan ze beter zelf op de schop nemen en er lekker de draak mee steken! Dat maakt de zaak ook allemaal wat luchtiger. Je kunt nauwelijks verder als je blijft hangen in je verleden. En soms doet het zeer, soms kan het wat langer duren, maar uiteindelijk zul je moeten. Je moet loslaten en relativeren om verder te kunnen met je leven. En al helemaal als je je leven graag wilt delen met iemand anders. Zo ‘iemand-anders’ zit niet steeds te wachten op je gejammer en getreur over vergane glorie.
Beetje simpel gesteld, maar het is wel zo.
En met de humor zit het bij ons wel goed. Ik moet het regelmatig incasseren zodra we het hebben over tweedehandsjes en de eeuwenoude ‘vrouw-van-de-zaak….och och die bijtelling!”. Aan de andere kant heeft manlief het zwaar te verduren zodra het onderwerp op gestroomlijnde body’s en six-packs komt. Zijn motto is immers dat ‘een curve ook een lijn is’ en dat de meeste mannen meer gesteld zijn op een ‘bierfustje dan een sixpack’. Sja en wat breng je daar dan tegenin hè?!
Ach en natuurlijk hebben wij ook zo onze chagerijnige buien. Gelukkig maar. Dat maakt ons ook zo lekker menselijk. Maar met een gezonde dosis humor is de lucht vaak weer snel geklaard. Heerlijk is dat………..
Een dag niet gelachen, is immers een dag niet geleefd!!!