Categories
Zomaar

Over glühwein & een modderpoel

Och……het was leuk! Ons uitje naar de Winterefteling! Jammer dat we zo lang in de file stonden. Zowel heen als terug. Heen duurde het zo’n 3 kwartier en terug ongeveer een uur. En dat terwijl de Efteling zo ongeveer in onze achtertuin ligt. Normaalgesproken ongeveer 5 minuten met de auto. Lopen is te ver en fietsen was te koud (jaja….ik weet het…..watjes). Achteraf was tevoet waarschijnlijk sneller. En schoner. De Efteling is namelijk een nieuw parkeerterrein aan het aanleggen. Juist ja…..áánleggen…..het is dus nog niet af. Sterker nog…..het is verre van af. Één grote modderpoel is het nu nog. We mochten er wel gratis parkeren. En graties is goed. Dat scheelde weer 8 euro. Dat we vervolgens de broek en snowboots van Dochter in de vuilnisbak konden gooien en dat een paar nieuwe boots ons vandaag zeker 15 euro hebben gekost, nemen we maar voor lief. Een dagje uit kost nu éénmaal geld.
Afijn uiteindelijk waren we binnen. In de Winterefteling. Samen met duizenden andere vakantievierende mensen. Poeh poeh wat een drukte. Wachttijden van 70 minuten bij Droomvlucht tot 50 minuten bij de Bob en tot 30 minuten bij het Carnavalsfestival waren niks vreemd. Maar de sfeer was goed. Het was gezellig. Een Amerikaans Gospel-koortje maakte de sfeer rondom het kampvuur helemaal compleet. Wat een show, wat een strotten en wat een gezelligheid. Ik hou d’r van. Net als Zoon die zelfs (na eerst de bekende kat uit de boom te hebben gekeken) begon mee te swingen. En Dochter die een beetje verlegen werd van de aandacht van één van de zangeressen. Oooh, en Zwager……die door één van de Big Mama’s werd vastgepakt en nauwelijks weer werd losgelaten. Heerlijk……..
Net als de glühwein. Die smaakte ook opperbest. En de broodjes Unox. Inclusief muts. Laat die Elfstedentocht maar komen…….wij zijn er met onze Unoxmutsen helemaal klaar voor!!!!!