Categories
Zomaar

Het jaar uit

Bijna. Bijna is het zover. Bijna is het 2010! 10 jaar na de gevreesde Millenium-bug, die helemaal niet kwam. Wat een stress en paniek werd er gezaaid. Mensen, including me, haalden extra flessen water in huis (Voedselpakketten ging mij net iets te ver). Stel je eens voor dat we ineens geen water en/of stroom meer zouden hebben. Maar niks van dat al gebeurde. En het meest baalden we nog van het feit dat ons een wintersportvakantie door de neus werd geboord. Man, als computernerd, mocht beslist niet weg. Hij moest paraat blijven voor als er systemen plat zouden gaan. Wat natuurlijk niet gebeurde. Het liep af met een sisser en alle paniek was voor niets. Nu kunnen we er hard om lachen maar toen niet. Toen baalden we dat onze vakantie niet doorging. Wij, dat verwende-2 incomes-no-kids-stel.
En dan zitten we nu in de 21e eeuw! En deze eeuw heeft ons al veel moois gebracht. Een leuk huis, 2 kids en een bruiloft. En natuurlijk heul veul leuke vakanties. We hebben het dubbel en dwars ingehaald. Don’t worry!
En wat gaat de rest ons nog brengen? Gelukkig hebben we daar geen idee van. Het komt zoals het komt. Natuurlijk hopen we op een superleuk en gezellig 2010. Natuurlijk hopen we op een zakelijk fantastisch jaar en een goed herstel van de economie. Wat moeten we immers met al die werkeloosheid? En aan de grond-zittende gezinnen? Maar de economie herstelt alleen als wij daar als consumenten ook een beetje ons best voor doen. Als wij weer gaan consumeren zeg maar……… Alhoewel het ook best iets minder zou kunnen allemaal. Het hoeft van mij ook niet terug naar het niveau waar we zaten. Ik denk persoonlijk ook niet dat we daar weer terugkomen. De bomen groeien nu éénmaal niet tot in de hemel. Het houdt een keer op en de mensen mogen best eens tevreden zijn met wat er is en wat ze hebben. Dat is in ieder geval wel één ding wat we met z’n allen hebben geleerd van de crisis. Een stapje terug is helemaal niet erg en kan best. Zolang we nog steeds volop te eten en te drinken hebben en een lekker huis om in te wonen/slapen dan vind ik het prima. En natuurlijk heb ik gemakkelijk praten zolang ik nog werk heb. Maar stel je voor dat dat ineens verandert? Hoe zou het leven eruit zien als Toos Werkeloos? Ach……..misschien nog wel veel beter dan het nu is! Who knows………..
2009 Is bijna uit! Op naar een nieuw jaar…….bijna.