Categories
Zomaar

Over de Sint en Spanje en Lego en Ministeck

“Piep piep” deed Man’s telefoon. Schijnen ze wel eens te doen, die dingen. Bij u niet? You lucky one! Bij ons wordt er namelijk heel wat afgepiept en geringtoned. En dan hebben onze schatjes nog geen telefoons. Najaa……die hebben ze wel, maar d’r zit nog geen SIM in. Neuheu…..hebben ze ook niet gekregen van die man met die witte baard, die trouwens weer fijn naar Spanje is opgerot. Rust in de tent. Behalve dat gepiep, gebliep en gering dan. Man en ik hebben er ieder 2. Één zakelijk en één privé. En die hebben allemaal een ander deuntje en piepje, om niet compleet in verwarring te komen. Al doen we natuurlijk wel eens alsof het die van de ander is. Vergissing van deuntje zeg maar. Om dan maar niet te hoeven opstaan. Maar eh, ik dwaal af.
Hij piepte dus. Man’s GSM. “Hebben ze je nu nog niet meegenomen naar Spanje?” stond erin. De grapjas. Vriend B. “Ze komen me halen als alle Lego en Ministeck in elkaar staan!” stuurde Man terug.
En sjesusmina wat een lego viel er in elkaar te zetten. Mooi spul hoor en leuk om te doen, maar na een vrachtwagen, een kiepauto, racers, politie-auto, rangerover met paardentrailer en de één of andere 3-in-1 auto hadden we het wel gehad. Ehm, had Man het wel gehad, bedoel ik. Ja zeg, waar zijn papa’s anders voor? Ik had het trouwens te druk met ministecken. En voelde me weer héél even een jaar of 10. Ik had zo’n oranje koffer met allemaal vakjes om de soorten en kleurtjes uit elkaar te houden. Als ik er nu op terugkijk kan ik wel stellig beamen dat ik een ministecknerd was. Een echte. And guess what…….het kan me niks schelen. Ik vond en vind het leuk. Dochter heeft me zelfs een halt toe moeten roepen, want ze “wilde zelf ook nog wel wat te doen hebben”…..tsssss……
Die ministeck en de lego waren dus door sinterklaas in de bijkeuken gedeponeerd. De sinterklaas van 2 deuren verder welteverstaan. Dezelfde sinterklaas die één van z’n foppieten een hele grote doos met confettie had laten vullen met daarin 4 kleine kadootjes voor het kleine grut. Dezelfde sinterklaas die er dus voor zorgde dat ik nu nog de confettie tussen m’n boterhammen heb zitten.
Maar wat waren ze gelukkig. Die stralende gezichtjes, daar doen we het tenslotte voor. 4 Juten zakken en een stuk of 4 vuilniszakken met kado’s waren er afgeleverd. Bij het zien van al dat moois werden ze nog bekogeld met pepernoten waarop ze vol verbazing riepen dat de pieten op het dak zaten. Op de sokken werd er naar buiten gerend waar de pieten van 2 deuren verder natuurlijk al lang waren verdwenen. Maar het gegil en geroep en gezang moeten ze zeker hebben gehoord. Prachtig was het. Een heerlijk avondje wat godzijdank weer lekker voorbij is………
Oh ja, Man kreeg chocola omdat hij daar zo aan verslaafd is. Er zat een rijm bij dat hij wel op z’n ‘lijn’ moet gaan letten. De brief heeft gewerkt. Hij stond vanochtend een kwartier eerder op om te gaan joggen! Maar oké oké, de reden dat ik een fietstas heb gekregen zult u ook wel begrijpen………..