Categories
Zomaar

Hiep Hiep Hoera

Zo……de slingers hangen, de ballonnen zijn opgeblazen en de kadootjes zijn uitgepakt.
Vandaag is ze dus jarig. Onze grote meid. ZE-VEN. Poeh, ongelofelijk hoe snel dat gaat. En dat is allemaal nog niet zo erg als ze ook niet in datzelfde tempo zo ontzettend wijs worden. De bij-de-hand-factor gaat in rap tempo omhoog. Op alles is er een weerwoord en soms word ik teruggepakt op m’n eigen uitspraken. Het is wat.
Maar verder is het alleen maar genieten hoor, van zo’n klein groot dametje. Haar haren moesten speciaal worden gevlochten vandaag en het viel mee dat ze geen make-up op wilde. Mooie kleren moesten uit de kast…..want tja…..je gaat op je verjaardag toch niet in je door-de-weekse-spijkerbroek naar school!!!!
Met bonkend hartje liep ze vanochtend de trap af. Eerst schrok ze zich te pletter van de brievenbus waar iemand als eerste (heel vroeg) al een kaartje door de bus deed. Vol bewondering bekeek ze de versiering. Ze kan gelukkig nog steeds genieten van de slingers, de ballonnen en de versierde stoel! Had ik het gelukkig niet voor niks gedaan 😉 .
Ook de kado’s vielen in de smaak. Lulu de kat….VRE-SE-LIJK by-the-way……was haar grootste wens. “Want”, zo concludeerde ze, “dan laat ik Boy (onze Britt) tenminste met rust!”. Waarop Man reageerde dat als dat waar was ze er wel 2 zou krijgen!!! Verder kreeg ze nog een leuk knutselkadootje van Zoon en nog een turnpakje van ons……
Toen om half 8 de bel ging en de buurvrouw zelfs al met kadootjes voor de deur stond (Thnx Nicole&Bas), kon het helemaal niet meer stuk natuurlijk. Allemaal knutselspulletjes, wat ze het liefste heeft en het liefste doet. Schot in de roos dus.
Vanmiddag vieren we haar kinderfeestje. 4 Jongens en 6 meisjes. Voor vanavond heb ik dus maar ‘bankzaken’ ingepland…..beetje uitrusten en vroeg m’n bedje in! Morgen staat namelijk het grote-mensen-feest nog op het programma en ook de Sint arriveert in ons regenachtige dorp. Één en al pret en kadootjes.En stuiterende kinderen niet te vergeten. Al met al…..een druk maar gezellig weekend voor de boeg. Ik doe het met liefde. Er is immers niks zo mooi dan dat je je kind zo ziet genieten van haar feestje! En dat……dat proberen we er zo lang mogelijk in te houden!