Categories
Zomaar

Ik heb liever mexicaanse tortillas

Nou, laat ik dan ook eens een logje wijden aan de Mexicaanse griep, of de vèrkesgriep zoals ze hier in het Zuiden zeggen. Het is steeds een ver-van-mijn-bed-show geweest. Niemand in mijn omgeving heeft de griep tot nu toe gekregen. Dat levert dan vervolgens een soort van struisvogelmechanisme op. Als ik het niet zie of hoor dan is het er niet. Totdat er dan ineens weer berichten in de media komen van jonge mensen die doodgaan. Aan die verdomde griep. Kijk…….we weten allemaal dat er jaarlijks mensen aan griep sterven. Mensen die vaak al onderliggende medische klachten hebben en wiens weerstand zo laag is dat ze zo’n griep simpelweg lichamelijk niet meer kunnen hendelen. Maar nu hè…..nu sterven er dus jonge, voorheen kerngezonde, mensen. En kinderen notabene. Paniek alom. Ook bij mij hoor. Want stel je voor zeg……. Niemand moet er aan denken om z’n kindje te verliezen aan zo’n stomme griep. Die gedachte moffelen we maar snel weer weg. Wéér dat struisvogelmechanisme wat in werking gaat.
En dan krijg ik gisteren ineens een mail van schoonzus wiens dochter een oproep voor de mexicaanse-griep-prik heeft gekregen omdat ze in een risicogroep valt. De vraag was: WAT ZOU JIJ DOEN??? En weet je….dat vind ik dus de moeilijkste vraag die je me op dit moment zou kunnen stellen. Natuurlijk zijn er wel 100 vóórs te bedenken, maar ik heb gevoelsmatig ook tégens! Hoe ernstig zijn de bijwerkingen? We beginnen nu immers pas met enten en hebben he-le-maal nog geen zicht op de consequenties! Wat doet de vaccinatie op de lange termijn? Ik begrijp dat er gebruik is gemaakt van nieuwe combinaties van stoffen en dat het dus om een nieuw soort vaccin gaat. Al met al: IK WEET HET DUS NIET.
En tot gisteren was het ook niet zo erg dat ik het niet wist, want ik hoefde nog niet te kiezen……..
Totdat nu dus door minister Klink is besloten dat alle kindjes van 6 mnd tot en met 4 jaar ook moeten worden ingeënt. Nu kom ik dus voor ons ventje ook voor de keuze te staan. En hoe weet ik nou dat ik het juiste doe? Het feit blijft dat we dus in beide gevallen pas achteraf kunnen vaststellen of we de juiste keuze hebben gemaakt. En achteraf is het makkelijk een koe in z’n gat te kijken……..maar voor nu moet ik wel eerst de juiste keuze maken!