Categories
Zomaar

Metamorphose

“Je wordt toch geen blonde dollie hè?!”, was één van de reacties op mijn metamorphose avontuur.
Ik ben tenslotte net getrouwd. Om precies te zijn sinds afgelopen weekend officieel. Toen hebben namelijk alle getuigen onder het genot van een drankje hun handtekening gezet onder….jawel….onze trouwakte. Nu moet deze akte nog worden ingeschreven bij de gemeente en dan nog het trouwboekje up-to-date zien te krijgen met kinderen en al, en dan is het een feit. Wij zijn getrouwd!!!!
Maar om even op mijn nieuwe haar terug te komen. Daar kun je nu éénmaal niet omheen als net getrouwde vrouw. Dat is iets wat hoort na een bruiloft of bevalling………een nieuwe coup. En eigenlijk ook een nieuwe bril, maar dat durf ik hier niet hardop te zeggen! En voor vanavond had zuslief dus een slachtoffer nodig. Moi. En niet dat ik zoiets met tegenzin doe hoor. Ik ben wel te porren voor iets nieuws. Even een frisse blik erover…..of betergezegd een fris kleurtje. Daar zal het namelijk wel op uit draaien. Een nieuwe kleur over mijn grijze lokken. En begint u nu niet meteen met z’n allen te lachen, want ja, ik ben grijs. En niet zo’n beetje. Maar alleeh, ik ben dan ook al 41! (zou je niet zeggen hè?! Nee…..zeker niet…..ik hoor het u hardop denken) Aangezien ik nu getrouwd met een jonge adonis vent (39…nog 2 maandjes) moet ik mijn lokken ook een beetje jong laten lijken. En dat kan zuslief als de beste. Kloddertje verf hier en een kloddertje verf daar en huppakee daar is weer een fris kapsel. Knap vind ik het hoor. Ik ben niet zo handig met haren, scharen, mesjes en verf. Ieder z’n vak.
Straks gaat dat hele metamorphose grapje dus gebeuren. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat (net als u natuurlijk). En vooral naar Man’s reactie. Man houdt namelijk niet zo van veranderende coups. Die kijkt liever tegen iets vertrouwds aan. Hopelijk is ons net afgesloten huwelijk niet vanavond meteen ten einde…….. 😉