Categories
Zomaar

Is barzitten ook een tak van sport?

Het klonk zo leuk!! Op een briefje, dat op school was uitgedeeld, stond dat er nog plaatsjes over waren bij het dans/ballet-uurtje in ons buurthuis (jaja….dat hebben we in Sprang-City). Iedereen was welkom om te komen kijken/meedoen vanochtend van 09h30 tot 10h30. En Dochter wilde wel.
Nu ze met zwemmen klaar is, vinden we ik namelijk dat ze op een sport ‘moet’. En natuurlijk mag ze zelf kiezen. “PAARDRIJDEN”, komt er al zeker 2 jaar met volle overtuiging uit, maar daarvoor is ze nog te jong. Bij de meeste maneges mag je pas met 8 jaar beginnen en bovendien vinden wij ik zelf ook dat haar rug sterk genoeg moet zijn voordat ze op zo’n beest gaat zitten. Dat ik het zelf niet zo op die ‘knollen’ (sorry voor mijn disrespect naar deze edele dieren) heb, laten we maar even achterwege. Dochter wordt in november pas 7, dus ik kan het nog op z’n minst 1 jaartje uitstellen. En ik hoop dan ook stiekem dat ze tegen die tijd een andere tak van sport hoogst interessant is gaan vinden. De tijd zal het leren.
Maar goed, voor nu moeten we dus wat anders zoeken. Iets wat ze minimaal voor een jaartje leuk vindt. En dansen (of betergezegd ballet) was een goede optie. Met de nadruk op was….
Een beetje onzeker en zenuwachtig stond madam te wachten vanochtend op wat er komen ging. In het begin deed ze enthousiast mee en deed ze super haar best. Maar toen….toen blesseerde de lerares zich en kon ze niet meer zo goed voordansen. En Dochter hield het voor gezien. In eerste instantie bleef ze nog wel aan de zijlijn kijken, maar iets later verkaste ze richting mij in de hal. “Want”, zo vertelde ze, “ze luste wel iets lekkers van achter de bar!”. Zo gebeurde het dat alle kindjes zich in de danszaal bevonden en onze Dochter zat aan de bar! En tijdens het aanzien van dit tafereel, wist ik het zeker……Dochter moet op hockey of voetbal! Daar kunnen ze barzitten immers als beste!!!
Het dansidee is uitgelopen op niks. Ze wil niet meer, want ze “vond er niks aan!”….tsss….daar ga ik dan met m’n “het is zo goed voor haar houding!”.
Die rug zal wel naar voren groeien als ze barzitten zo leuk blijft vinden!!!!

2 replies on “Is barzitten ook een tak van sport?”

Hallo zus,

Tja……sporten! Op een racefietsje krijgt ze ook een geboggelde rug en dan is er helemaal geen bar in de buurt.
Misschien moet ze virtueel gaan sporten (WII), als ze iets van je “man”in haar genen heeft wordt het zoiets denk ik. Of misschien wel klimmen,….o nee daar krijgt ze een brede rug van (he marcel. Fotomodel is ook een sport…toch???
Nou succes ermee, laat ze zelf iets kiezen,….dan komt die drive er vanzelf.

Je broer

Wij staan tegenwoordig elke zaterdagochtend aan een korfbalveld. Hartstikke leuk om te zien…. en in de kantine is een bar 😉

Comments are closed.