BRAAAAAAND!!!

“Dat was toch niet bij jullie van de week?” vraag ik aan kennissen die langslopen.
Er was begin deze week namelijk brand een straat verderop. In no-time een hoop vuur, rook, paniek………. De brandweer was gelukkig zo ter plaatse en had de boel snel onder controle. “Ja dus………dat was wel bij ons………we logeren momenteel in het Efteling-hotel!” was het antwoord. Schrik…..!!!!! “Shit…….da’s erg……..was het de bbq?” vraag ik nog in mijn onwetendheid. Dat was het eerste waar ik aan dacht met het mooie weer van afgelopen week! “Nee, het houthok is door iemand aangestoken!”
“Aangestoken???” reageren Mars en ik tegelijk!!!! Dat is natuurlijk helemaal niet te geloven! Hier bij ons…..in Sprang-city……!!!!!
“Ja en het is maar goed dat ik niet weet wie het gedaan heeft!” Een heel begrijpelijke reactie…… Het zal je maar gebeuren dat iemand anders bij jou de boel in de fik steekt! Wat lopen er toch een hoop ‘zieke’ mensen rond op deze aardbol……mensen die erop kicken om een fikkie te stoken bij iemand anders…… Gelukkig was er niemand thuis en is er alleen materiële schade. Maar ook dan ben je niet blij……zeker niet als het met opzet is gedaan!
Gisteren is er bij ons een hoop hout afgeleverd om het schuurtje en de schutting verder af te maken. Stel je voor dat zo’n mafkees ‘t heeft gezien en denkt “da’s een leuk brandstapeltje!”. Ik moet er niet aan denken……….
Toch triest dat ik gewoon blij ben dat het nu regent……………nat hout brand in ieder geval niet zo snel……….