Belgische Koffiekoeken

Nou, als het zou kunnen……………doe mij maar iedere dag!!!!
Weer een reden gevonden om niet in België te gaan wonen. Ik zou zo binnen een jaar een stukje ‘ronder’ zijn met al dat lekkers…… Wel een pluspunt om met Belgen samen te werken, dan krijgen we ze af en toe en blijft het heerlijk! Niet dat Hollands gebak niet lekker is hoor………..heerlijk zelfs………en daar kan Lien ook geen “nee” tegen zeggen! Maar die koffiekoeken………..precies goed……….en het LIJKT gezonder (wat natuurlijk je reinste onzin is), gewoon puur omdat er geen slagroom in, op of door zit.
Jullie begrijpen het al……..het was weer feest deze ochtend en ik heb me weer heerlijk tegoed gedaan aan zo’n lekkernij! Het is wat-dat-betreft een “GOEIE” week :-).
Maandagochtend én middag al aan het gebak gezeten en nu vandaag weer zo’n Belgische koffiekoek. En, oh ja, zondag was het vaderdag…….dus ook gebak! Maar goed dat ik niet aan het één of andere punten-dieet ben begonnen. Ga ik ook niet doen hoor, daarvoor ben ik een te grote snoepkont! En laat mij maar lekker…….ik weet zelf héél goed waar de grens ligt en wanneer ik een zogenaamde “balansdag” of betergezegd “balansweek” moet invoeren. Zo’n dag zet geen zoden aan de dijk natuurlijk, dus dan gaan we voor een hele week balanzen! Wat dat ook moge betekenen………. Is weer zo’n nieuwerwetse term die is bedacht voor gewoon een dag lang honger lijden, zo min mogelijk eten en wat je dan naar binnen propt moet zo weinig mogelijk caloriën bevatten en zo gezond mogelijk zijn! Niet te vreten dus………….. 🙂 Nou ja, een lekkere salade kan ook heel goed smaken…….maar die uitgebakken spekjes, de walnoten, de pijnboompitjes, de feta-kaas en de dressing maken het dan weer net lekker en zijn toch ook allemaal niet supergezond…… Ach ja, een weegschaal heb ik gelukkig niet in huis en ik heb ook niet de behoeft er ééntje aan te schaffen. Ik merk vanzelf aan m’n kleding of het de verkeerde of goede kant op gaat, daar heb ik zo’n ding niet voor nodig. En zolang ik m’n (laatsgekochte) kleding nog pas, mag ik dus gerust zo’n overheerlijke Belgische koffiekoek van mezelf. Je moet tenslotte “doen waar je goed in bent” en snoepen hoort daarbij!

2 replies on “Belgische Koffiekoeken”

Taartpunten-dieet! Da’s een hééééle goeie……..en dan ben ik in ieder geval al goed bezig! lekkerrrrr horrrrrr!

Comments are closed.