Categories
Zomaar

De Burgerlijke Stand en een Idiote Bloemist

Goh….ik raak niet uitgepraat over de Burgerlijke Stand van Waalwijk. Ze laten zich de laatste dagen van hun beste kant zien hoor, daar niet van. De akte is persoonlijk afgeleverd en de mevrouw die ik gisteren aan de telefoon had, trok ook echt het boetekleed aan. Wat voor mij een prettige ervaring was. Het deed ze toch wat. Deze mevrouw vroeg namelijk nog of de rest van de dag leuk was geweest. Hoe menselijk! Waarop ik had geantwoord dat het een dag om nooit te vergeten is geworden met als grap-van-de-dag dat er dus niet getekend was en dat iedereen er eigenlijk de humor wel van kon inzien. “Nou”, antwoordde ze, “wij vinden het hier anders helemaal niet om te lachen!”. En dat, lieve mensen, dat vond ik nou eens een hele fijne reactie. Ik zou mezelf namelijk ook knap lullig voelen als ik verantwoordelijk was voor het maken van trouwaktes etcetera.
Maar…..als klap op de vuurpijl lag er vandaag nog een briefje in de brievenbus van Miriam Oremans Bloemen en Planten uit Kaatsheuvel. Of ik even wilde bellen want ze waren aan de deur geweest. En mensen! Zo’n raar gesprek heb ik in lange tijd niet meer gevoerd. Ik was sprakeloos. En deze bloemist moet ondanks de recessie wel erg goed draaien om op zo’n manier met je klanten om te kunnen gaan.
Zij: “Oremans bloemen en planten goede middag!”
Ik: “Goede middag u spreekt met Aline Broeks….er ligt een briefje in de brievenbus dat u vandaag aan de deur bent geweest en of ik u even wilde bellen….bij deze dus!”
Zij: “Ik zal het even nakijken……..ja dat klopt….op de Roek!”
Ik: “Dat klopt”.
Zij: “Nou dan staat er hier een boeket bloemen voor u……WAT U KUNT KOMEN OPHALEN…..!!!”
Stil.
Ik moest even mijn radartjes op de juiste manier laten draaien voordat ik hierop antwoord gaf.
Vervolgens: “Oh nou, ik denk niet dat ik daarvoor vandaag nog in de gelegenheid ben.”
Zij: “Nou morgen kan ook hoor! Ik zet ze wel in de koeling!”.
Stil. M’n mond was meteen gesnoerd.
En toen he?! Toen kwam de bitch in mij naar boven.
Ik: “Mag ik vragen van wie die bos afkomstig is?”
Zij: “Van de Burgerlijke Stand in Waalwijk!”
Ik: “Oh dan zal ik die maar even bellen, want die zullen ongetwijfeld bezorgkosten hebben betaald!”
Zij: “Ja dat klopt. Ze hebben voor 1x bezorgkosten betaald!”.
En dit vind ik dus écht de grap van het jaar! Miriam Oremans……steek dat boeket maar ergens waar het licht niet schijnt, zou ik zo zeggen. En geloof maar niet dat je aan mij ooit nog 1 bloemetje verkoopt!
En de gemeente…….die ga ik toch maar eens even bellen. Moet toch nog vragen hoe het nou met het bijschrijven van de kids in het trouwboekje zit!!!