Lien’s Dialoog III

We hebben er weer ééntje op zitten………een dialoog-avond!
Was weer erg gezellig en soms ook confronterend…. 2 nieuwe mensen in de groep, voor wie het even spannend was wat dialoog nu precies inhoudt. Om eerlijk te zijn, vind ik ook iedere nieuwe dialoog-avond weer spannend. Je weet nooit wat er precies op je afkomt en dat is ook weer het leuke ervan! De groep heeft in een half jaar tijd toch wel een hechte band opgebouwd, zonder verdere verplichtingen…..wat prima voelt. Ik ga er graag heen, maar dat spreekt voor zich anders ga je natuurlijk gewoon niet!
Gisteren was er een thema bepaald “veiligheid”…….en wat het voor je betekent. Wat mij betreft moet je veiligheid vooral eerst bij jezelf zoeken en verder bij je vrienden en familie. Je veilig voelen…….da’s natuurlijk een ruim begrip…….maar dat kun je als je je omringd met mensen die respecteren hoe jij bent, wie jij bent en wat jij doet. Maar allereerst begint dat bij jezelf…….en als jijzelf anderen om je heen respecteert, krijg je dat automatisch terug. Natuurlijk vergis je je wel eens in mensen, maar dat is ook niet zo vreselijk erg!!! Dat is dan weer een wijze les!!! Je thuisfront voelt als een veilige haven (tenminste dat zou het moeten zijn)…….maar ook dat is beperkt! In no-time kan die situatie veranderen…….wat je dan toch weer terugbrengt bij jezelf! Tja, Lotte…….
één van de nieuwkomers kon de relatie tussen mijn naam (Aline) en het feit dat ik steeds aangesproken werd met Lotte niet zo goed rijmen! 🙂 Niet zo raar natuurlijk……………maar ik kreeg uiteindelijk wel de opmerking “je lijkt er wel op” naar m’n hoofd……wat heel snel gecorrigeerd werd met “maar dan wel de knappe versie!”…….jaja……..zucht……. Sommigen lagen na die eerste opmerking dubbel van het lachen (bedankt collega! ;-)). Binnenkort toch es op zoek naar een ‘maak-m’n-gebit-een-beetje-recht-beugel’ en een ‘ik-zie-het-er-goed-door-maar-toch-een-net-niet-brilleke’.
De ‘nieuwes’ waren weer erg enthousiast achteraf, maar het ziet er naar uit dat dit de laatste dialoog-avond was voor de vakantie………wordt afkicken dus………

One reply on “Lien’s Dialoog III”

Comments are closed.