KLUUN – De Weduwnaar!

Zo dan……………besteld en gister ontvangen!
Het nieuwe boek van Kluun “De Weduwnaar”………..het vervolg op “komt een vrouw bij de dokter”! En echt………ik heb de eerste bladzijden nog niet gelezen of de waterlanders lopen al over m’n wangen! Terwijl het eigenlijk alleen nog maar een samevatting is van het eerste boek, wat ik dus al lang gelezen heb!!!! Ik weet wat er komt en toch raakt het me weer! In “komt een vrouw bij de dokter” beschrijft Kluun het verhaal van een man die zijn vrouw verliest aan borstkanker op 36 jarige leeftijd met een dochtertje van 3, het hele process van 2 jaar ziek zijn wordt beschreven en wat het verder met zijn leven doet….. Het is heel modern en realistisch geschreven….. Ik denk dat bij het lezen van dat boek iedereen geëmotioneerd raakt. Je wordt kwaad (Stijn, de hoofdpersoon, gaat vreemd bij het leven), je moet lachen om de humor die er toch ook is, je moet huilen omdat je het verdriet echt voelt………tenminste Lotte dan toch!
En nu het vervolg……. Vooral als het over het dochtertje gaat in dit boek (Luna van 3) dan raakt me dat zo diep……..onvoorstelbaar! Zit Lien dan, met boek op de bank, tissues ernaast, te vechten tegen haar tranen! Vervolgens 1 opmerking van man-lief: “gaat het?” en de beer is los………..niet te stoppen die waterval!
Van het eerste boek kon ik het nog enigszins begrijpen, dat heb ik immers gelezen toen ik net bevallen was van Jens en nog bomvol met stuiterende zwangerschaps-hormonen zat! Maar die zijn nu na ruim een jaar echt wel verdwenen! Nee, waarschijnlijk is Lien gewoon een watje………
Maar één ding is zeker………Kluun is echt een must voor je boekenkast!!!!

One reply on “KLUUN – De Weduwnaar!”

Comments are closed.